Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 -

Αλέν Ντελόν: Το Σάββατο στο χωριό Ντουσί η κηδεία του



Η κηδεία του θρύλου του γαλλικού κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, όπως αποκάλυψε στο Γαλλικό Πρακτορείο καθολικός ιερωμένος που θα προεξάρχει της εξοδίου ακολουθίας.

Ο πρώην επίσκοπος Ζαν Μισέλ ντι Φαλκό, είπε ότι ο ηθοποιός, που πέθανε σε ηλικία 88 ετών την περασμένη Κυριακή, του είχε ζητήσει να προεξάρχει στην κηδεία του. Ο καθολικός πρώην επίσκοπος δεν είπε πού ή πότε ακριβώς θα γίνει η κηδεία, αλλά τα γαλλικά δίκτυα BFMTV και Cnews ανέφεραν ότι θα γίνει στις 17:00 τοπική ώρα στο χωριό Ντουσί-Μοντκορμπόν της κεντρικής Γαλλίας, όπου πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Ντελόν σε κτήμα του περιτριγυρισμένο από υψηλούς τείχους.

Ο Ντελόν είχε πει ότι δεν ήθελε μια μεγάλη κηδεία και μνημείο, αλλά ότι προτιμούσε να ταφεί κοντά στους σκύλους του στο κτήμα του στο Ντουσί. Αλλά για να γίνει ταφή σε ιδιωτικό χώρο, απαιτείται ειδική άδεια από τις τοπικές Αρχές και μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές αν έχει δοθεί.

Ο Ντελόν ήθελε να κάνουν ευθανασία στο σκύλο του και να τον θάψουν μαζί του
Η οικογένεια του Ντελόν αποφάσισε να αψηφήσει την επιθυμία του και να μην γίνει ευθανασία στον σκύλο του προκειμένου να ταφεί μαζί του μετά από αντιδράσεις ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Η Νάνα Μούσχουρη αποχαιρετά τον Αλέν Ντελόν: Ήταν μεγάλο το προνόμιο που σε γνώρισα
Ο ζεν πρεμιέ του γαλλικού κινηματογράφου είχε εκφράσει, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian, την επιθυμία το 10 ετών σκυλί του, ένα βελγικό Μαλινουά ονόματι Λούμπο, να «κοιμηθεί» και να ταφεί μαζί του στο κτήμα του στο Ντουσί.

 

Χθες Τρίτη και μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν ακτιβιστές για το ενδεχόμενο να θανατωθεί ένα υγιές κατοικίδιο κι αφού προσφέρθηκαν να βρουν νέο σπίτι για το σκυλί του Ντελόν, ανακοινώθηκε ότι ο Λούμπο θα ζήσει.

Το Ίδρυμα Μπριζίτ Μπαρντό ανέφερε ότι η κόρη του Ντελόν, Ανουσκά, επιβεβαίωσε πως η οικογένεια θα κρατήσει το σκυλί.