Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

κονγκό



Έκλεισε τα σύνορα με το Κονγκό η Ρουάντα λόγω του Έμπολα

Η Ρουάντα έκλεισε τα σύνορά της με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την επομένη του θανάτου στην Γκόμα δεύτερου θύματος της επιδημίας Έμπολα και τον εντοπισμό τρίτου κρούσματος σε αυτό τον μεγάλο εμπορικό κόμβο στα σύνορα με τη Ρουάντα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία της ΛΔ Κονγκό.



Φόνοι και τραυματίες στο Κονγκό μετά τις εκλογές

Συνολικά 34 φόνοι, 59 τραυματισμοί και 241 «αυθαίρετες συλλήψεις» σημειώθηκαν συνολικά στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό μετά την ανακοίνωση των προσωρινών εκλογικών αποτελεσμάτων πριν από μια εβδομάδα.«Απευθύνουμε έκκληση για ηρεμία, όποτε κι αν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.



Δεκάδες τραυματίες από ανώμαλη προσγείωση αεροσκάφους στη ΛΔ Κονγκό

Τριάντα οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι οκτώ σοβαρά, όταν ένα αεροσκάφος Antonov που μετέφερε άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έκανε ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο της πόλης Μπένι, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτικές πηγές.



Τρομοκρατική απειλή για αμερικανικές εγκαταστάσεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Η αμερικανική πρεσβεία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε «αξιόπιστες και συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με μια πιθανή τρομοκρατική απειλή εναντίον των αμερικανικών κυβερνητικών εγκαταστάσεων» στην πρωτεύουσα Κινσάσα.



Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί από τον Έμπολα στο Κονγκό

Σε περισσότερους από 200 ανήλθαν οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας, συνολικά 291 κρούσματα του ιού Έμπολα έχουν επιβεβαιωθεί στην ΛΔ Κονγκό και έχουν καταγραφεί 201 θάνατοι.



Κονγκό: 55 οι νεκροί από την επιδημία αιμορραγικού Έμπολα

Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων από την επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στο Κονγκό. Ο νεώτερος απολογισμός κάνει λόγο για 55 νεκρούς στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 

Πέντε νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην περιοχή Μαμπαλάκο-Μανγκίνα, κοντά στο Μπένι, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές αργά το βράδυ της Δευτέρας.