Σάββατο 05 Απριλίου 2025 -

κοιτασματα



Τηλεφωνική επικοινωνία Παπασταύρου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ για τις έρευνες υδρογονανθράκων

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικών και πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ενέργειας των ΗΠΑ, Doug Burgum, είχε χθες το απόγευμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου.



Η Ιαπωνία ανακάλυψε μεγάλα κοιτάσματα σπάνιων γαιών στον βυθό της θάλασσας

Οι Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πάνω από 230 εκατομμύρια τόνους σπάνιων γαιών αξίας 24.8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επί του παρόντος, περίπου το 95% των σπάνιων γαιών παγκοσμίως προέρχεται από την Κίνα, οπότε η ανακάλυψη τόσο σημαντικών πηγών εκτός της περιοχής αποτελεί σημαντική ώθηση τόσο για την οικονομία όσο και για την παραγωγή των χωρών υποδοχής.



Οι Ουκρανοί συνεχίζουν την επίθεση απελπισίας στο Κουρσκ

Με δήλωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε πως η Ουκρανία, με την επίθεση στο Κουρσκ, έβαλε τις συνομιλίες για ειρήνη σε μια μεγάλη σε διάρκεια παύση.



Στο ναδίρ οι επενδύσεις για νέα κοιτάσματα πετρελαίου

Δύσκολοι καιροί για γεωτρύπανα. Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 χρόνων έπεσαν οι ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ανά την υφήλιο, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (IFPEN) που δημοσίευσε η εφημερίδα «Les Échos». 
 


Βρέθηκε φυσικό αέριο στο κοίτασμα Ονισήφορος στην κυπριακή ΑΟΖ

Μικρότερη του αναμενόμενου είναι τελικά η ποσότητα φυσικού αερίου στο κοίτασμα «Ονισήφορος Δυτικό 1», ώστε να μην το καθιστά εμπορεύσιμο.

Ωστόσο αυτό το γεγονός δεν προκαλεί απαισιοδοξία, καθώς ήδη ο ΥΠΕΜΠ Γιώργος Λακκοτρύπης είχε προϊδεάσει για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.



Απίστευτος ο πλούτος της χώρας μας: Αποκαλύφθηκε χάρτης με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ορυκτών στην ελληνική ΑΟΖ!

Σε υποθαλάσσιο χάρτη-απεικόνιση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αλλά και διάφορων άλλων ορυκτών της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, επίσημος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και διαφόρων σπάνιων μετάλων (ασήμι, χρυσό, χαλκό, ψευδάργυρο, τελλούριο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες) κ.λπ. στην, δυνητική, ελληνική ΑΟΖ!