Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

κληρονομικότητα



Ποιοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του αίματος

Οι άνθρωποι που έχουν συγγενή πρώτου βαθμού (γονιό, αδερφό ή παιδί) με καρκίνο του αίματος έχουν αυξημένες πιθανότητες να διαγνωστούν με αυτή την ασθένεια, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.



Νέα μελέτη για την υπέρταση για τη γενετική προδιάθεση

Περισσότερες από 500 γονιδιακές περιοχές που επηρεάζουν το επίπεδο της αρτηριακής πίεσης των ανθρώπων, ανακάλυψε μια διεθνής κοινοπραξία επιστημόνων, μεταξύ των οποίων και έξι Έλληνες, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης μέχρι σήμερα μελέτης πάνω στο γενετικό υπόβαθρο της πίεσης.



Έρευνα: Η αϋπνία είναι εν μέρει κληρονομική

Η αϋπνία έχει εν μέρει κληρονομική βάση, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη αμερικανική γενετική έρευνα. Οι επιστήμονες εντόπισαν συγκεκριμένα γονίδια που μπορεί να πυροδοτήσουν την ανάπτυξη διαταραχών του ύπνου και τα οποία είναι δυνατό να κληροδοτηθούν στους απογόνους.



Καρκίνος μαστού και κληρονομικότητα: Οι τρεις απλές συνήθειες που θα σε προστατέψουν

Ακόμη και αν έχετε κάποια στενή συγγενή που έχει προσβληθεί από καρκίνο του μαστού, υιοθετώντας κάποιες συνήθειες φιλικές για το στήθος, θα μειώσετε τις πιθανότητες να προσβληθείτε.

 



Κληρονομικότητα και καρκίνος: Αλήθειες και ψέμματα για 12 μορφές της επάρατης νόσου

Λιγότεροι από ένας στους δέκα συχνοί καρκίνοι, όπως αυτοί του μαστού και του πνεύμονα, είναι κληρονομικοί, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες.



Οι πολιτικές πεποιθήσεις μπορεί και να οφείλονται στην κληρονομικότητα

Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά μας , όπως το χρώμα του δέρματος και το ύψος, εξαρτώνται από τα γονίδια. Μία έρευνα που δημοσιεύθηκε χθες από την βρετανική Royal Society φέρνει στο φως μία σχέση και ανάμεσα στη γενετική προδιάθεση και τις πολιτικές πεποιθήσεις.