Καρπούζι ή πεπόνι; Ποιο είναι καλύτερο για την υγεία μας;
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι τρώμε πολύ καρπούζι και πεπόνι! Ποιο από τα δύο σάς κάνει περισσότερο καλό όμως; Μία διατροφολόγος απαντά.
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι τρώμε πολύ καρπούζι και πεπόνι! Ποιο από τα δύο σάς κάνει περισσότερο καλό όμως; Μία διατροφολόγος απαντά.
Εύκολο, οικονομικό, γρήγορο και δροσιστικό, το γλυκό αυτό είναι τέλειο για το παιδικό πάρτι – και όχι μόνο!
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό καρπούζι, παγωμένο
400 γρ. σαντιγί
70 γρ. φρούτα της αρεσκείας μας (κεράσια, ακτινίδια, ροδάκινα)
Σίγουρα, πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα καλοκαιριά φρούτα. Το καρπούζι είναι δροσερό, γλυκό και έχει υπέροχο χρώμα, επομένως δύσκολα να του αντισταθείς το καλοκαίρι.
Τι θα έλεγες όμως, εκτός από το να το τρως ή να το χρησιμοποιείς στα cocktails, να βρεις κι έναν τρόπο να το εντάξεις στην περιποίησή σου.
Η αλήθεια είναι πως το καρπούζι είναι λαχείο. Είτε θα σου βγει πεντανόστιμο είτε δεν θα τρώγεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κόλπα για να κάνετε την σωστή επιλογή.
Ένα καρπούζι για να είναι καλό και νόστιμο θα πρέπει να είναι λείο -όσο γίνεται- και να μην έχει ουλές. Προσέξτε να είναι σφιχτό από όπου κι αν το πιάσετε.
Η διατροφή που λειτουργεί πραγματικά και μακροπρόθεσμα ώστε να αποκτήσετε ένα καλλίγραμμο σώμα είναι εκείνη που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και περιλαμβάνει όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες και λίπη.
To καρπούζι αναμφισβήτητα είναι το φρούτο του καλοκαιριού. Είναι δροσιστικό, γλυκό, νόστιμο και μπορεί να φαγωθεί παντού.
Ωστόσο πέρα από την νοστιμιά τους, τα καρπούζια είναι «εξοπλισμένα» και με πολλές βιταμίνες οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό, τον προστατεύουν και τον κρατούν ενυδατωμένο.