Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 -
Μέτριο

10 °C

Σήμερα, 24. Μαρτίου 2019

καρκίνος



Πέθανε ο μικρός Χριστόφορος - Έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο

Μετά από μια μάχη 21 μηνών με τον καρκίνο και μία εξειδικευμένη θεραπεία στο Μεξικό, ο μικρός Χριστόφορος Κωνσταντόπουλος άφησε χθες την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους δικούς του αλλά και χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έσπευσαν να βοηθήσουν την οικογένεια να ανταπεξέλθει στο τεράστιο κόστος της θεραπείας.



Άγχος: Σημαντικός παράγοντας καρκινοπάθειας

 Χρόνιο στρες, άγχος ή κατάθλιψη κύριοι παράγοντες για κίνδυνο θανάτου από καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική έρευνα, με τη συμμετοχή ενός Έλληνα επιστήμονα, του αναπληρωτή καθηγητή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Εμμανουήλ Σταματάκη.



Τα 17 ύποπτα συμπτώματα καρκίνου που αρχικά μοιάζουν "αθώα"

Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να το συζητάμε ή να το σκεφτόμαστε, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο καρκίνος είναι από τις πλέον «σιωπηλές» ασθένειες.

Για το λόγο αυτό, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων όσοι προσβάλλονται από καρκίνο, το αντιλαμβάνονται σε προχωρημένο στάδιο, όταν πλέον είναι πολύ αργά και η αντιμετώπιση δύσκολη.



Ψήσιμο στα κάρβουνα: Η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία

Για τους περισσότερους, το ψήσιμο είναι μία καλή ευκαιρία να μαζευτούν με φίλους και συγγενείς. Ωστόσο, ειδικοί και γιατροί έχουν προειδοποιήσει αρκετές φορές για τις πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις που μπορεί να έχει η όλη διαδικασία.



Δημιουργήθηκε το πρώτο τεστ που εντοπίζει έγκαιρα τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ένα τεστ ούρων υψηλής ευαισθησίας για την ταχύτερη και καλύτερη διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου της ουροδόχου κύστης.



Προσοχή: Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα - Δείτε την λίστα

Δυστυχώς, δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο.

 

Πολλές φορές η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική, ενώ σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, τις περισσότερες φορές οφείλεται στην κακή διατροφή και στις άκρως επεξεργασμένες τροφές που καταναλώνουμε.