Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

καρδιακό επεισόδιο



Δείκτης Framingham: Τι είναι και πώς χρησιμοποιείται για την πρόβλεψη καρδιαγγειακών νόσων

Μια νέα μελέτη έρχεται να υποστηρίξει ότι η κλίμακα Framingham, η οποία χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων, μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως εργαλείο πρόβλεψης της κακής γνωστικής λειτουργίας.



Καρδιακό επεισόδιο: Μην αδιαφορήσετε με αυτά τα σημάδια

Μερικά συμπτώματα καρδιακών προβλημάτων δεν συμβαίνουν καν στο στήθος σας, στην περιοχή της καρδιάς, και ταυτόχρονα δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβετε τι σας συμβαίνει.

Δείτε μέσα από ένα περιεκτικό και ενημερωτικό Infographic, τα 11 συμπτώματα ενός καρδιακού επεισοδίου, τα οποία δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ να αγνοήσετε:



Καρδιακό επεισόδιο σε νεαρό αθλητή στο Λουτράκι

Ο νεαρός αθλητής έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων και μεταφέρθηκε επειγόντως στο γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφασίστηκε να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στην Αθήνα



Καρδιακό επεισόδιο: Τα συμπτώματα που προειδοποιούν! Μην τα αγνοήσετε!

Η καρδιακή νόσος παραμένει η #1 αιτία θανάτου τόσο για άντρες, όσο και για γυναίκες παγκοσμίως. Μάλιστα τα στατιστικά υποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν από πρόβλημα στην καρδιά ξεπερνούν εκείνους που πεθαίνουν από κάθε μορφή καρκίνου συνολικά.



Τζίμης Πανούσης: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του, μετά το καρδιακό επεισόδιο

Θετικά είναι τα νέα για την υγεία του Τζίμη Πανούση, ο οποίος νοσηλεύεται στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Ελπίς», ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση του 63χρονου καλλιτέχνη χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.



«Θερίζουν» τα εμφράγματα: 7.000 θάνατοι ετησίως από καρδιακό επεισόδιο

Χτύπημα στην καρδιά –κυριολεκτικά όμως- αποτελεί για τους Έλληνες ο σύγχρονος τρόπος ζωής, συμπεριλαμβανομένων και των δεδομένων που δημιουργεί η οικονομική κρίση: τουλάχιστον 7.000 περιστατικά αιφνίδιου καρδιακού θανάτου που στην πλειοψηφία τους αφορούν οξύ στεφανιαίο επεισόδιο, καταγράφονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.