Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

Καρδιακή ανεπάρκεια



Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα της καρδιακής ανεπάρκειας – Οι επιλογές θεραπείας

Η καρδιακή ανεπάρκεια, είναι αρκετά σοβαρή και θα πρέπει να γίνει γνωστό πως είναι αρκετά πιθανό να αγνοήσετε τα πρώιμα σημάδια της.

Μάλιστα, εμφανίζεται όταν κάτι βλάπτει τον καρδιακό μυ ή μειώνει την ικανότητα της καρδιάς να αντλεί το αίμα.

Τις περισσότερες φορές, η βλάβη προέρχεται από στεφανιαία νόσο ή καρδιακή προσβολή.



Δείτε σε τι διαφέρει το έμφραγμα από την καρδιακή ανεπάρκεια

Το έμφραγμα και η καρδιακή ανεπάρκεια είναι δύο διαφορετικές καταστάσεις που μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τον οργανισμό. 

Ωστόσο, έμφραγμα και καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι το ίδιο πράγμα και υπάρχουν αρκετές βασικές διαφορές μεταξύ τους.



Καρδιακή ανεπάρκεια: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Η καρδιακή ανεπάρκεια (γνωστή και ως συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια) εμφανίζεται όταν οι μυς της καρδιάς δεν αντλούν αποτελεσματικά το αίμα στο σώμα.
Στην καρδιακή ανεπάρκεια, ορισμένες παθήσεις, όπως η στένωση των αρτηριών στην καρδιά (στεφανιαία νόσος) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αδυνατίζουν σταδιακά την καρδιά σας.



Καρδιακή ανεπάρκεια: Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα

Στην καρδιακή ανεπάρκεια, ορισμένες παθήσεις, όπως η στένωση των αρτηριών στην καρδιά (στεφανιαία νόσος) και η υψηλή αρτηριακή πίεση, αδυνατίζουν σταδιακά την καρδιά σας.



Έρευνα: Πως η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την καρδιά;

Η συχνή έκθεση των ανθρώπων ακόμη και σε χαμηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να προκαλέσει επιβαρυντικές αλλαγές στην καρδιά τους, παρόμοιες με αυτές που παρατηρούνται στα αρχικά στάδια της καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.



Καρδιακή ανεπάρκεια: Ποια συμπτώματα προκαλεί σε αρχικό στάδιο

Σε αντίθεση με αυτό που υποδηλώνει το όνομά της, η καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από την ολοκληρωτική παύση των λειτουργιών της καρδιάς.

Στην πραγματικότητα σημαίνει πως η καρδιά δεν λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σώματος σε αίμα.