Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

ηγεσία



Γερμανία: Φρίντριχ Μερτς και Άρμιν Λάσετ πέρασαν στον β΄γύρο των εκλογών για αρχηγό του CDU

Ο 'Αρμιν Λάσετ και ο Φρίντριχ Μερτς είναι οι δύο υποψήφιοι για την ηγεσία του CDU οι οποίοι πέρασαν στον β' γύρο, καθώς κανείς εκ των τριών υποψηφίων δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία κατά την πρώτη ψηφοφορία.
Ο Φρίντριχ Μερτς κέρδισε 385 ψήφους, ο 'Αρμιν Λάσετ 380 και ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν 224.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία διεξάγεται αυτή την ώρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 



Τη νέα της ηγεσία εκλέγει η ΚΕΔΕ

Την αλλαγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ισχύοντος νόμου που είναι με απλή αναλογική ανακοίνωσε όπως είχε πράξει και στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στη σημερινή εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία θα εκλέξει τη νέα της ηγεσία.



Ο Γερουλάνος αμφισβητεί ευθέως τη Γεννηματά: Με ενδιαφέρει η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι ο πρώτος που αμφισβητεί ανοιχτά και… επίσημα τη Φώφη Γεννηματά. Δυο μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές και ενώ το ΚΙΝΑΛ στροβιλίζεται στην εσωκομματική δίνη, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως θέμα ηγεσίας.



Το απροσδόκητο όνομα που κυκλοφορεί για την ηγεσία της Παγκόσμιας Τράπεζας

Την παραίτησή του ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες ο επί έξι χρόνια πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζα Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πυροδοτώντας πλήθος σεναρίων και πλούσια ονοματολογία για τους πιθανούς διαδόχους του.



Alibaba: To σχέδιο διαδοχής του Τζακ Μα

Το σχέδιο για τη διαδοχή του στην ηγεσία της Alibaba παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα, ο Τζακ Μα, λίγα 24ωρα αφότου έκανε γνωστή την πρόθεσή του να παραδώσει τα ηνία.



Παραιτείται ο Ραχόι από την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος

Ο Μαριάνο Ραχόι, πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας, δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος (PP), θέση που κατείχε από το 2004.

Ο Σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ ανέτρεψε τον Ραχόι από την εξουσία, όπου βρισκόταν επί επτά χρόνια.