Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ιερα συνοδος



Όλη η Ελλάδα μία προσευχή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Ο θρίαμβος της Ορθοδοξίας, δηλαδή  η αναστήλωση των ιερών εικόνων που εορτάζεται την Α’ Κυριακή των Νηστειών η οποία ονομάζεται και Κυριακή της Ορθοδοξίας, τιμήθηκε σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη σε όλη την χώρα, ωστόσο η σκέψη και οι προσευχές όλων ήταν στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη με τα δεκάδες θύματα η οποία έχει συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.



Συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού σε Μητροπόλεις και Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τους σεισμοπαθείς Τουρκίας και Συρίας – Τι μπορείτε να προσφέρετε

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε εχθές Δευτέρα και σήμερα 7 και 8 Φεβρουαρίου 2023 αντίστοιχα, αποφάσισε – μεταξύ άλλων – τη συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας και της Συρίας.



Εξελέγη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου..

Ο Γεώργιος (πρ.  Πάφου) είναι ο 760ς Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου. Μετά από μία σύντομη διαδικασία, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον νέο Προκαθήμενό της.



Κύπρος: Στις 16 Δεκεμβρίου παραδίδονται οι κάλπες – Οι εκλογές για τον νέο Αρχιεπίσκοπο σε αριθμούς

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Στις 16 Δεκεμβρίου θα παραδοθούν 942 κάλπες στους ισάριθμους προεδρεύοντες των εκλογικών τμημάτων.



Ιεραρχία 2022: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε το Σώμα για όλες τις εξελίξεις – Τα θέματα της πρώτης ημέρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκαν οι τακτικές εργασίες της πρώτης ημέρας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στην ομιλία του προς το Σώμα της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.



Συνοδικό Μέγαρο: Με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκινά η Ιεραρχία – Tι άλλαξε μετά την επίθεση με βιτριόλι και τον COVID-19

Με αυστηρά μέτρα προστασίας ξεκινά η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, το Διοικητικό Όργανο της Εκκλησίας, η οποία συνεδριάζει από τις 4 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2022.