Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

χέρια



Η εξήγηση του Ντόναλντ Τραμπ για τα κόκκινα σημάδια στα χέρια του – «Μπορεί να είναι και τεχνητή νοημοσύνη»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δε γνώριζε για τις κόκκινες κηλίδες στα χέρια του, καθώς έφευγε από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτόν τον μήνα, κάτι που προκάλεσε εικασίες και χλευασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τραμπ εμφανίστηκε στο Fox News την Τετάρτη, με τον δημοσιογράφο Mark Meredith να ρωτά: «Πώς είναι το χέρι σου; Φαίνεται ότι είναι καλύτερα τώρα».



Φαγούρα στα χέρια: Μήπως είναι έκζεμα; – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το έκζεμα, το οποίο κάνει την εμφάνισή του για πρώτη φορά συνήθως στην παιδική ηλικία, οφείλεται στην ατοπική δερματίτιδα, δηλαδή στην εκδήλωση δερματικών αντιδράσεων λόγω κληρονομικής προδιάθεσης.

Για το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα στα χέρια, ο ένοχος είναι συχνά το έκζεμα, το οποίο πυροδοτείται από πολλούς παράγοντες.



Γιατί μουδιάζουν τα χέρια μας; Δείτε τις πιθανές αιτίες

Συχνά, το μούδιασμα στο χέρι μπορεί να συνοδεύεται και από άλλες αλλαγές, όπως μια αίσθηση σαν να σας τσιμπάνε “καρφίτσες-και-βελόνες”, ή μια αίσθηση καψίματος, ή κάτι σαν τσούξιμο.
 

Γενικά το χέρι σας, την παλάμη, ή τα δάχτυλα μπορεί να τα αισθάνεστε αδύναμα ή να κάνετε αδέξιες κινήσεις.



Μύκητες στα νύχια χεριών και ποδιών: Οι 8 κανόνες πρόληψης

Στην ονυχομυκητίαση, τα δερματόφυτα, τα οποία σχετίζονται με τους μύκητες του γένους Trichophyton, Epidermophyton και Microsporum, είναι οι πλέον συχνοί τύποι των μυκήτων της πάθησης και ευθύνονται για το 90% των λοιμώξεων των νυχιών.



Το 97% όλων μας πλένει τα χέρια του λάθος! Δείτε τι (δεν) κάνουμε…

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε τα χέρια μας, αλλά εξακολουθούμε να μην έχουμε ιδέα για το πώς αυτό γίνεται με σωστά και αποτελεσματικά.
Διότι σύμφωνα με μια έρευνα, στο 97% των περιπτώσεων, πλένουμε τα χέρια μας με λάθος τρόπο!