Τρίτη 15 Απριλίου 2025 -6:19:59

γλουτενη



Προϊόντα χωρίς γλουτένη: Έρευνα αποκαλύπτει ότι αυξάνει το βάρος

Αν και τα προϊόντα «χωρίς γλουτένη» συνδέονται συχνά με υγιεινή διατροφή και καλύτερη φυσική κατάσταση, μια νέα μελέτη φέρνει δυσάρεστες αποκαλύψεις.

Αναλύοντας 39 προϊόντα χωρίς γλουτένη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτά συχνά περιέχουν υψηλότερες ποσότητες ζάχαρης, θερμίδων και λιγότερη πρωτεΐνη από τα αντίστοιχα προϊόντα με γλουτένη.

  

Ζάχαρη, αλκοόλ, γλουτένη, γαλακτοκομικά: Τα σημάδια που αφήνουν στην επιδερμίδα..

Ακμή, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, πρήξιμο είναι μερικά από τα «αποτυπώματα» που αφήνουν κάποιες τροφές στο πρόσωπό σας.

Στο αγαπημένο βιβλίο πολλών σταρς "Younger Skin Starts in the Gut", η Δρ. Nigma Talib περιγράφει τη σχέση εντέρου και επιδερμίδας και πώς «γράφει» η διατροφή κάποιου στην επιδερμίδα και τη γενική όψη του.



Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές για τη γλουτένη

Ενημέρωση στους καταναλωτές σχετικά με την γλουτένη παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η γλουτένη είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό που βρίσκεται σε δημητριακά όπως το σιτάρι, η σίκαλη, το κριθάρι, η βρώμη, το καμούτ, και προϊόντα που παράγονται από αυτά.



Κοιλιοκάκη και δυσανεξία στη γλουτένη: Τα συμπτώματα σε ενήλικες και παιδιά

Η κοιλιοκάκη είναι μια ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού στην κατανάλωση γλουτένης, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.