Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

γκιουλενιστές



Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης κατά 137 υπόπτων που φέρονται ως γκιουλενιστές

Εντάλματα σύλληψης κατά 137 προσώπων, που κατηγορούνται για διασύνδεση με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν εξέδωσαν οι εισαγγελείς Άγκυρας, Κωνσταντινούπολης και Ικονίου. 



Καταδίκες στην Τουρκία για τρομοκρατία

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε τον δημοσιογράφο Αλί Ουνάλ ως "Γκιουλενιστή" .

Άλλο δικαστήριο καταδίκασε Γερμανίδα τραγουδίστρια για σχέσεις της με Κούρδους.



Μολδαβία: Διαμαρτυρίες για την απέλαση Τούρκων «γκιουλενιστών» δασκάλων

Διαμαρτυρίες προκάλεσε η απόφαση των αρχών της Μολδαβίας να απελάσουν επτά Τούρκους δασκάλους, που φέρονται ως «γκιουλενιστές». 

Αντιδράσεις για την απέλαση των δασκάλων υπήρξαν και από τη Διεθνή Αμνηστία, ενώ σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο ζήτημα της απέλασης εμπλέκεται η Τουρκική υπηρεσία μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ. 



Τούρκοι γκιουλενιστές συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές προσπαθώντας να περάσουν στην Ρόδο

Συνολικά 50 Τούρκοι, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη του δικτύου FETO, συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές, κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν στην Ελλάδα.

Στη σύλληψη 50 Τούρκων, οι οποίοι αποπειράθηκαν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω της Ρόδου, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Hurriyet».



Τουρκία: Συνελήφθησαν 70 αξιωματικοί του στρατού για πιθανές διασυνδέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 70 εν ενεργεία αξιωματικών του στρατού για πιθανές διασυνδέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, όπως υποστηρίζει σήμερα η εφημερίδα Milliyet.



H Τουρκία ομολογεί: Η ΜΙΤ απήγαγε 80 γκιουλενιστές από 18 χώρες

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης ότι το «μακρύ χέρι» της Άγκυρας είναι απλωμένο στο εξωτερικό κι ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του απήγαγαν 80 «γκιουλενιστές» από 18 χώρες!