Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

γεραπετριτης



Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: «Όχι» σε νέο μέτωπο στη Ράφα – Ισχυρή η συμμαχική σχέση με το Ισραήλ

Την ανάγκη να αποφευχθεί η κλιμάκωση του πολέμου με το άνοιγμα ενός νέου μετώπου στη Ράφα, που θα οδηγούσε σε επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης, διατύπωσε -μιλώντας στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera- ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.



Γεραπετρίτης: Η ΕΕ να αναλάβει κεντρική πρωτοβουλία για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή

«Η Ελλάδα διατηρεί παραδοσιακούς δεσμούς με τις χώρες του Κόλπου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Κουβέιτ, με την οποία ολοκληρώνεται ένας κύκλος επισκέψεων στις χώρες του Κόλπου.



Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί οποιαδήποτε συζήτηση σε ότι αφορά θέματα που ανάγονται στην κυριαρχία της

«Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο περιλαμβάνει πλήρως και τη συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα της Κυπριακής Δημοκρατίας» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στο «Κανάλι Ένα», σχολιάζοντας το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συνδέει την πρόοδο των ευρωτουρκικών σχέσεων με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.



Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί εξωτερική πολιτική αρχών, βασισμένη στο Διεθνές Δίκαιο

Μεταπτυχιακούς φοιτητές της σχολής Δικαίου και Διπλωματίας Fletcher του αμερικανικού πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης υποδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στο υπουργείο Εξωτερικών.



Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική, ώστε να περιοριστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή

Στην «ενεργή πολιτική» της Ελλάδας στη Μέση Ανατολή για να διασφαλιστεί ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, αλλά και στον πρωταγωνιστικό ρόλο της χώρας μας στην επιχείρηση «Ασπίδες» στάθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ , στις Βρυξέλλες.



Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

«Στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου δεν συζητούνται, ούτε θα μπορούσαν ποτέ να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας– και τούτο αφορά τόσο τα ζητήματα της ελληνικής επικράτειας όσο και ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη μειονότητα τη μουσουλμανική της Θράκης».