Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Γάζας



Το Ισραήλ θα δημιουργήσει ένα ακόμη σημείο ελέγχου της ανθρωπιστικής βοήθειας που εισέρχεται στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι θα δημιουργήσει ένα ακόμη σημείο ελέγχου για την ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας μέσω του περάσματος της Ράφα, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «θα διπλασιαστεί» η ποσότητα της βοήθειας που θα εισέρχεται στον παλαιστινιακό θύλακα.



Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι πραγματοποίησε νέους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για την εκτόξευση εμπρηστικών μπαλονιών από τον θύλακο της Παλαιστίνης στο έδαφος του Ισραήλ.



Αποστολή στη Λωρίδα της Γάζας ετοιμάζει ο ΙΣΑ

Αποστολή με εθελοντές γιατρούς στη Λωρίδα της Γάζας προκειμένου να συμβάλλουν στην υγειονομική φροντίδα των τραυματιών, διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.



Έκκληση των Παλαιστινίων για διεθνή επέμβαση - "Τρομερή η σφαγή στην Λωρίδα της Γάζας"

Για "τρομερή σφαγή" κατηγορεί το Ισραήλ η κυβέρνηση της Παλαιστίνης, καθώς αυξάνεται συνεχόμενα ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών στην Λωρίδα της Γάζας, διαμαρτυρόμενοι για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.



Βία και θάνατος και σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά του ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας και των συγκρούσεων που ξέσπασαν στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας, μία εβδομάδα μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή.



Λωρίδα της Γάζας: Νεκρός 16χρονος Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

Ένας ακόμη νεαρός άνθρωπος προστέθηκε την Παρασκευή στη μακριά λίστα των θυμάτων που προκλήθηκαν από το απύθμενο μίσος μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Ένα παιδί 16 ετών αραβικής καταγωγής, έπεσε νεκρό από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια των σοβαρότατων επεισοδίων στη Λωρίδα της Γάζας την Παρασκευή.