Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Φεστιβάλ Αθηνών



Θεατρικά δρώμενα σε τρεις γλώσσες μέσα σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Επί τρεις μήνες, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, νέοι ηθοποιοί ερμηνεύουν, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, κείμενα της Αρχαίας και Βυζαντινής Γραμματείας σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά).



Το Φεστιβάλ Αθηνών προσφέρει 20.000 ευρώ στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, σε ένδειξη συμπαράστασης, αποφάσισε να στηρίξει τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές.



Το Φεστιβάλ Αθηνών θέλει να μας αφυπνίσει με "Τοπία Ενοχής"

Το Φεστιβάλ Αθηνών θέλει να μας αφυπνίσει και το κάνει με μία εντυπωσιακή και ιδιαίτερα ενοχλητική βιντεοεγκατάσταση που εγκαινιάζεται στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) την Κυριακή, όταν τα Τοπία ενοχής / Guilty Landscapes του Ντρις Βερχούφεν παραδοθούν στο κοινό.

 

Ρομέο Καστελούτσι και Ζυλιέν Γκοσλέν στο Φεστιβάλ Αθηνών

Το τρομερό παιδί της ιταλικής θεατρικής πρωτοπορίας, Ρομέο Καστελούτσι, και ο Γάλλος εικονοκλάστης, Ζυλιέν Γκοσλέν, καταφθάνουν στο Φεστιβάλ Αθηνών με δύο παραστάσεις που διερευνούν τις έννοιες της ταυτότητας και της δημοκρατίας.



"Ο Νούρος της Σμύρνης": Η παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών για το ρεμπέτικο

Ακόμα μία καινοτομία του Φεστιβάλ Αθηνών για το καλοκαίρι του 2017 σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά... 

Ο Νούρος της Σμύρνης 

Ο Κώστας Μασσέλος ή Νούρος υπήρξε μια ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδιστή, του οποίου το ταλέντο άνθησε τόσο στη Σμύρνη όσο και στον Πειραιά.