Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ευρωπαική Ένωση



Στο στόχαστρο η Ορθοδοξία στα Δυτικά Βαλκάνια – Το μεγάλο «παζάρι» στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία εκτός από τα σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά προβλήματα που έχει προκαλέσει, έχει αναδείξει εκ νέου τα Δυτικά Βαλκάνια ως ένα σημαντικό πεδίο σύγκρουσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία με την Τουρκία από την άλλη.



ΕΕ: Υπό εξέταση αποστολή εκπαίδευσης του ουκρανικού στρατού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να οργανώσει αποστολή «εκπαίδευσης και αρωγής» του ουκρανικού στρατού, η οποία θα λάβει χώρα στις γειτονικές χώρες, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ.



Π. Παυλόπουλος: Να απαιτήσουμε κυρώσεις και εις βάρος της Τουρκίας για την κατοχή της Β. Κύπρου

Αποτελεί όνειδος για την Διεθνή Κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση η εκ μέρους τους ανοχή, επί 48 και πλέον χρόνια, της βάρβαρης τουρκικής κατοχής μέρους του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας απονέμεται το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ανακοινώθηκε επίσημα η θετική εισήγηση της ομάδας Εμπειρογνωμόνων για την απονομή του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας. Πρόκειται για τη δεύτερη εγγραφή της χώρας μας στον συγκεκριμένο κατάλογο μετά την επιτυχή υποψηφιότητα το 2014 της Ακρόπολης με τους περιβάλλοντες αρχαιολογικούς χώρους, με τίτλο «Η καρδιά της Αρχαίας Αθήνας».



Κρίσιμη ημέρα για τα ελληνοτουρκικά - Έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Μετά από αρκετά 24ωρα έντονων διπλωματικών διεργασιών από την Αθήνα, ήρθε η στιγμή για το έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα συνεδριάσει σήμερα με μοναδικό αντικείμενο τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης.



Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μισέλ και Στόλτενμπεργκ για ΑΟΖ με Αίγυπτο και Oruc Reis

Τηλέφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει  για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές.