Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

επίδομα μητρότητας



Επίδομα μητρότητας για μη μισθωτές μητέρες: Ποιες το δικαιούνται, πότε καταβάλλεται

Άνοιξε χθες, 18/4, η πλατφόρμα https://parentalbenefits.dypa.gov.gr για την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας για τις μη μισθωτές μητέρες. Από σήμερα, οι ελεύθερες επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες, λαμβάνουν, όπως και οι μισθωτές, την ειδική παροχή της μητρότητας.



Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες

Άνοιξε σήμερα, 18/4, η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Πλέον και αυτή η κατηγορία δικαιούχων θα λαμβάνει μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που, σήμερα, ανέρχεται στα 830 ευρώ, για εννέα μήνες. Δηλαδή, συνολικά 7.470 ευρώ.



Μητσοτάκης για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές: Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα

«Ακόμα μία δέσμευσή μας γίνεται πραγματικότητα! Από σήμερα οι ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο parentalbenefits.dypa.gov.gr για το επίδομα μητρότητας», έγραψε στο «Χ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη η λειτουργία της πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές γυναίκες

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας σε μη μισθωτές (σ.σ. ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες), όπως δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.



Ηλεκτρονική υποβολή για επίδομα μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ

Την δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης για χορήγηση επιδόματος μητρότητας και μέσω των ΚΕΠ προβλέπει κοινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θόδωρου Λιβάνιου.