Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Υπόθεση 5χρονης Άννυ: Παγωμένη η αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σήμερα κατά την έναρξη της πολύκροτης δίκης



Ξεκίνησε σήμερα η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της 5χρονης Άννυ που συγκλόνισε το πανελλήνιο και η οποία αναμένεται να διαρκέσει σε μάκρος. 25 και πλέον μάρτυρες αναμένονται να καταθέσουν πριν από τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις αγορεύσεις των συνηγόρων τους. 
 
 
 
Της Κατερίνας Βαμβακούση 

 
 
Κατάμεστη η αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου σήμερα το πρωί όπου ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη για ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα των τελευταίων χρόνων, της δολοφονίας – τεμαχισμού της μικρής Άννυ. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ένσταση που κατέθεσε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, του φίλου του πατέρα της Άννυ Νικολάι σχετικά με τη μη επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος σε αυτόν  στη βουλγαρική γλώσσα.

 
Ύστερα από τη διακοπή που ακολούθησε και αφού διαπιστώθηκε τελικά ότι το βούλευμα είχε τελικά επιδοθεί στα βουλγαρικά ξεκίνησε κανονικά η ακροαματική διαδικασία με την ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου των ονομάτων των μαρτύρων, τουλάχιστον 25 στον αριθμό. 
 
 
Το παραπεμπτικό βούλευμα της πολύκροτης δίκης 
 
 

 
 
 
Έπειτα οι κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν ένας προς έναν εάν αποδέχονται 
τις κατηγορίες. 
Πάγωσε η αίθουσα όταν ο πατέρας της 5χρονης δήλωσε ότι αποδέχεται την κατηγορία του τεμαχισμού της , όχι όμως την ανθρωποκτονία! 

«Αρνούμαι τις άλλες πράξεις αποδέχομαι τον τεμαχισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά με απόλυτη ψυχραιμία, ενώ ο συγκατηγορούμενός του αρνήθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία και όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. 

 
Οι κατηγορούμενοι για τον  τεμαχισμό της μικρής Άννυ πατέρας της Stanislav και ο 
φίλος του «Νiki» κατά την έξοδό τους από το κτίριο του Δικαστηρίου. 
 
Η μητέρα της μικρής Άννυ από την άλλη πλευρά αποδέχτηκε ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους. 

 
 
 
Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση της γιαγιάς της Αννυ και μητέρα της κατηγορουμένης μητέρας υποστηρίζοντας ότι για το αποτρόπαιο έγκλημα φταίνε ο πατέρας και ο φίλος του . 

Αναφερόμενη στη γνωριμία της κόρης της με τον κατηγορούμενο τόνισε «Η κόρη μου ήταν 18 ετών όταν ήρθε στην Ελλάδα έμεινε έγκυος και επέστρεψε στην Βουλγαρία .

Η Άννυ γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 2011 στη Βουλγαρία. Έμενε μαζί μας στη Βουλγαρία και η κόρη μου είχε μεγάλη αγάπη στο παιδί». 

Όπως ισχυρίστηκε η μάρτυρας, ένας άνδρας από τη Γερμανία έστελνε χρήματα στην κόρη της με τα οποία ζούσαν. 

Σήμερα κατέθεσε και ο παππούς της μικρής Άννυ, πατέρας της Βorishova δηλώνοντας πως ο κατηγορούμενος Stanislav ήταν εξαρτημένος οικονομικά από την κόρη του η οποία, μετά και τις επίμονες ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της Dimitrena, Σταύρου Γεωργίου εργαζόταν ως ιερόδουλη στην Ελλάδα. 

Ο συνήγορος  του πατέρα της Άννυ  Stanislav  κ.Παναγιώτης Χρυσικάκης 
δήλωσε βγαίνοντας από το Δικαστήριο: 

«Ο πελάτης μου δεν αποδέχτηκε τη δολοφονία, αλλά το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού. Δεν την σκότωσε, δεν είχε κίνητρο να προκαλέσει το θάνατο του παιδιού του… Σε ερώτηση δημοσιογράφου τόνισε: “Έχει μετανιώσει ,έχει μετανοήσει, όσο και αν ακούγεται προκλητικό αυτό για όσα ακολούθησαν για το 5χρονο κοριτσάκι..». 

Από την άλλη μεριά για τη συνήγορο του έτερου κατηγορουμένου Νικολάι κ. Ιωάννα Παναγοπούλου είναι ακόμη αδιευκρίνιστος ο ρόλος του Γερμανού συντρόφου, όπως αναφέρει η Dimitrena, ενώ παραμένουν αδιευκρίνιστοι οι λόγοι που εκείνος έστελνε χρήματα για να  ζούν η μητέρα της Άννυ και οι γονείς της… 

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Σεπτεμβρίου οπότε και θα συνεχιστεί η εξέταση των λοιπών μαρτύρων.