Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Υποδιευθυντής ΤΕΙ προσπάθησε να δώσει πτυχίο "μαιμού" στη γυναίκα του!



Ο υποδιευθυντής πλαστογράφησε καταστάσεις φοιτητών του ΤΕΙ, έτσι ώστε η γυναίκα του, όχι μόνο να εμφανίζεται ως σπουδάστρια αλλά να λαμβάνει στο τέλος και απολυτήριο.

Καταδικάστηκε και  απολύθηκε. Παρ' όλα αυτά ήθελε να επιστρέψει στο ΤΕΙ και να συνεχίσει το εκπαιδευτικό του έργο. Έτσι επεδίωξε ανεπιτυχώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας, να ακυρώσει την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης που του επιβλήθηκε.

Ειδικότερα, ο υποδιευθυντής ΤΕΙ της Αθήνας, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, όπως αναφέρει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μεθόδευσε και πέτυχε να εξαφανίσει: 1)τις καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου του διδακτικού έτους 2001-2002 του τμήματος κομμωτικής που είχε συντάξει ο υπεύθυνος καθηγητής του τμήματος και 2)την κατάσταση απολυμένων του ίδιου σχολικού έτους του τμήματος κομμωτικής.

Ο υποδιευθυντής του ΤΕΙ κατασκεύασε δύο νέες καταστάσεις δικαιολόγησης απουσιών του Α΄ και Β΄ τετραμήνου, στις οποίες συμπεριέλαβε το όνομα της γυναίκας του, η οποία εμφανιζόταν ως φοιτήτρια  που δικαιολογεί τις  απουσίες της και αντικατέστησε τις πραγματικές καταστάσεις που είχε παραδώσει ο υπεύθυνος καθηγητής. Παράλληλα, κατασκεύασε μια άλλη νέα κατάσταση απολυομένων του επίμαχου σχολικού έτους στην οποία συμπεριλαμβανόταν η γυναίκα του. Δηλαδή, εμφανιζόταν η γυναίκα του να έχει λάβει απολυτήριο από το τμήμα κομμωτικής κατά τη σχολική περίοδο 2001-2002.

Όπως αποδείχθηκε η γυναίκα του υποδιευθυντή, ουδέποτε είχε κάνει εγγραφή, ούτε υπήρξε φοιτήτρια στο επίμαχο ΤΕΙ της Αθήνας, αλλά παρ΄ όλα αυτά έλαβε απολυτήριο του τμήματος κομμωτικής. Με τελεσίδική απόφαση του Αρείου Πάγου ο υποδιευθυντής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών για υπεξαγωγή εγγράφων κατ' εξακολούθηση και για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ΄ εξακολούθηση. Παράλληλα, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης για τα αδικήματα «της παράβασης  καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς διαγωγής εντός υπηρεσίας».

Παρά την καταδικαστική αμετάκλητη απόφαση που είχε σε βάρος του ο υποδιευθυντής του ΤΕΙ, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε. Για την ακύρωσή της επικαλέστηκε τυπικούς κατά κανόνα λόγους, όπως είναι η νομιμότητα μαρτυρικών καταθέσεων, η μη αναζήτηση  των αναγκαίων κατά την άποψή του εγγράφων και πολλά ακόμα. Οι σύμβουλοι Επικρατείας ομόφωνα με την υπ΄ αριθμ. 3416/2015 απόφαση του Γ΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, απέρριψαν την προσφυγή του εκπαιδευτικού, κρίνοντας ότι «ενόψει της βαρύτητας των παραπτωμάτων και τω περιστάσεων τέλεσης τους, είναι προσήκουσα η επιβληθείσα από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ποινή της οριστικής παύσης».