Ψηφίστηκε από την ολομέλεια κατά πλειοψηφία , το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για την κύρωση της ευρωπαϊκής οδηγίας σχετικά με τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό.
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που καταψήφισαν, ενώ η Ένωση Κεντρώων απουσίαζε από τη ψηφοφορία.
Τόσο ο υπουργός όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και Σωκράτης Φάμελος, έκαναν λόγο για ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο το οποίο εντάσσεται σε έναν ολοκληρωμένο στρατηγικό προγραμματισμό διαχείρισης και εκμετάλλευσης του θαλάσσιου χώρου.
«Αυτό που γνωρίζαμε για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος τελείωσε. Πρέπει τώρα να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις με μια εθνική στρατηγική πολιτική. Με τη νέα νομοθετική παρέμβαση, ολοκληρώνουμε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, επιλύοντας έτσι χρόνια εκκρεμή ζητήματα και συμβάλλοντας, τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης. Ανοίγουμε ένα καινούργιο πεδίο, με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο και μόνο οφέλη μπορεί να προκύψουν τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος», τόνισε ο κ Σταθάκης.
Τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης προκάλεσαν τροπολογίες κυβερνητικών βουλευτών, που έκανε δεκτές η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης την κατηγόρησαν για σκοπιμότητες, υποστηρίζοντας ότι δεν κατατέθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς οι τροπολογίες αλλά χρησιμοποίησαν τους βουλευτές της κυβέρνησης για να περάσουν διευθετήσεις και ρυθμίσεις, χωρίς συζήτηση και χωρίς να συνοδεύονται από έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους.