Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Yιοθετήθηκε η σκυλίτσα που κοιμόταν δίπλα στον τάφο της αφεντικίνας της



Yιοθετήθηκε η γλυκύτατη σκυλίτσα των Ιωαννίνων, που κοιμόταν δίπλα στον τάφο της αφεντικίνας της.

H «Χάτσικο» των Ιωαννίνων βρήκε νέα οικογένεια και βαφτίστηκε «Νόρα»! Η ιστορία της αφοσιωμένης σκυλίτσας που ζούσε στο κοιμητήριο του χωριού Μπάφρα και κοιμόταν δίπλα στο μνήμα της γυναίκας με την οποία ζούσε τα τελευταία χρόνια συγκίνησε πολλούς φιλόζωους και όχι μόνο.

Το μικρόσωμο σκυλάκι ήταν βρόμικο και ταλαιπωρημένο, όταν κάποια στιγμή το είδε μια γυναίκα που πήγε στο νεκροταφείο. Η κυρία Αλεξάνδρα το λυπήθηκε και ρώτησε ανθρώπους του νεκροταφείου προκειμένου να μάθει τι του συνέβη.

Μάλιστα, το πήρε στο σπίτι της για να το ταΐσει, αλλά εκείνο το έσκασε για να επιστρέψει στο κοιμητήριο και στη «μαμά» του, που έφυγε από τη ζωή πριν από περίπου δύο μήνες.

Η γυναίκα τότε επικοινώνησε με τον Σύλλογο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, που ανέλαβε δράση ανεβάζοντας στο facebook αγγελία υιοθεσίας. Αμέσως μετά ανέλαβαν δουλειά οι εθελοντές της Animal Action Ιωαννίνων, οι οποίοι, μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Θεοδώρα Μπέτση, φρόντισαν να μεταφερθεί το 2 ετών ζώο σε κτηνίατρο. Εκεί εμβολιάστηκε, αποπαρασιτώθηκε, τσιπαρίστηκε, πλύθηκε και κουρεύτηκε.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το σκυλί να είναι αρσενικό, τελικά αποδείχτηκε θηλυκό και βαφτίστηκε Νόρα, η οποία υιοθετήθηκε από μια γυναίκα και τον γιο της.

Μάλιστα, η σκυλίτσα πλέον έχει άλλη εικόνα που μαρτυρά και το φύλο της, αφού τα νέα αφεντικά της τη στόλισαν με κόκκινο πουά φιογκάκι και ασορτί λουρί. Αίσιο τέλος είχε, λοιπόν, η περιπέτεια του πιο πιστού σκυλιού των Ιωαννίνων, το οποίο θα αρχίσει μια νέα ζωή δίπλα σε ανθρώπους που θα το αγαπούν και θα το φροντίζουν, όπως η προηγούμενη γυναίκα, την οποία το ζώο δεν ήθελε να αποχωριστεί, ακόμα κι όταν έφυγε από τη ζωή.