Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξεπέρασαν τις 2.500 οι αιτήσεις των πυρόπληκτων για το έκτακτο επίδομα



Συνεχίζεται η διαδικασία αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, μέχρι και την Κυριακή είχαν κατατεθεί συνολικά 2.569 αιτήσεις. 

Από τις 2.569 αιτήσεις, οι 912 έχουν κατατεθεί στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, οι 942 στον δήμο Μαραθώνα, οι 466 στον δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 249 στο κεντρικό κτήριο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.yme.gr/index.php?getwhat=7&tid=940&aid=6244&id=0 του υπουργείου Υποδομών υπάρχουν χρηστικές πληροφορίες, σε θέματα Υποδομών και Μεταφορών, για κάθε ενδιαφερόμενο - πληγέντα από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση αφορά εφάπαξ επίδομα ύψους 5.000 ευρώ (ή 6.000 ευρώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους) και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης των πληγέντων, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους μέσα σε αυτές τις ημερομηνίες, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους. (Έντυπο επιχειρήσεων, Έντυπο κατοικίας)

Απο το υπουργείο σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.