Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 -

Βίτσας: «Οι Ευρωπαίοι έχουν καθυστερήσει πολύ στην μετεγκατάστασης προσφύγων από τη Τουρκία»



Επικριτικός απέναντι στις χώρες της Ευρώπης, για την εφαρμογή της συμφωνίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Μπορεί να γίνονται διάφορα παζάρια από την τουρκική πλευρά, αλλά η πραγματικότητα είναι και πως από την πλευρά των ευρωπαϊκών χωρών δεν υπήρχε η πρέπουσα ανταπόκριση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξή του.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν καθυστερήσει πολύ στο ζήτημα της μετεγκατάστασης προσφύγων από τη Τουρκία, ενώ στην αποστολή προσωπικού για να εξετάζουν τα αιτήματα ασύλου στα ελληνικά νησιά βρισκόμαστε μόνο στο 10%», πρόσθεσε ο κ. Βίτσας.

Ο υπουργός επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα μειωθούν περαιτέρω οι απολαβές των ένστολων, κάνοντας λόγο για μέτρα «που θα έρχονται να βελτιώσουν τη θέση των στελεχών, όπως κατοικίες, εξορθολογισμός των μεταθέσεων και άλλα».

Για το ζήτημα των ανέργων, από τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια, κατηγόρησε τους καναλάρχες ότι «προσπαθούν με απειλές να βάλουν τους εργαζόμενους μπροστά για να τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινη ασπίδα, στην προσπάθεια που κάνουν για διάσωση και διαιώνιση του καθεστώτος ανομίας και αυθαιρεσίας στο οποίο έχουν μάθει να λειτουργούν».