Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Τροπολογία «Νέας Ζηλανδίας» χαρίζει στον Φωτόπουλο νέα θητεία στο ΔΣ της ΔΕΗ



Την «πατέντα» των βουλευτικών «ντροπολογιών» που κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από μία εβδομάδα χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να φέρει χαριστική ρύθμιση για τον γνωστό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο, δίνοντας του ουσιαστικά δεύτερη θητεία ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΔΕΗ στο ΔΣ της επιχείρησης. 

Η τροπολογία εντάχθηκε μάλιστα σε νομοσχέδιο για την κύρωση... συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία!

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι η παλαιότερη ρύθμιση εισήγαγε ένα μεροληπτικό περιορισμό στην ελεύθερη εκ μέρους των εργαζομένων εκλογή των αντιπροσώπων τους, που δεν είναι σύμφωνος με την αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ρύθμιση προέβλεπε μόνο μια θητεία.

«Ξέραμε το αρνάκι Νέας Ζηλανδίας, τώρα έχουμε τις τροπολογίες Νέας Ζηλανδίας», σχολίασε δηκτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η ρύθμιση αντιμετωπίζει στρεβλώσεις παλαιότεροι νόμου. Το ίδιο εξήγησε και ο κ. Σπίρτζης, λέγοντας πως ο περιορισμός της μιας θητείας υιοθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αφορά αποκλειστικά την ΔΕΗ και τον κ. Φωτόπουλο, επομένως η νέα διάταξη καθιερώνει και για την ΔΕΗ ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα συνδικαλιστικά όργανα.