Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 -

Τι λένε οι κάτοικοι της περιοχής για την μεγάλη φωτιά στο ξενοδοχείο «Αιολικός Αστήρ»



Ένας νεκρός και άλλοι δώδεκα τραυματίες είναι ως αυτήν την ώρα ο τραγικός απολογισμός από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία το πρωί, στο ξενοδοχείο «Αιολικός Αστήρ» στην Καλαμπάκα.

Ο νεκρός είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, που πήδηξε από το μπαλκόνι, σε μια προσπάθεια να σωθεί.

Η φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο γρήγορα επεκτάθηκε κυρίως στον 2ο και 3ο όροφο, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δημοσιογράφος της περιοχής. Εκείνη την ώρα είχε περίπου 26 πελάτες. Αναφερόμενος στον 55χρονο νεκρό ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος πήδηξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου για να σωθεί, ανέφερε: «Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι τον τύλιξαν οι καπνοί. Προφανώς εκεί πανικοβλήθηκε και μάλλον έπεσε, γλίστρησε ή πήδηξε από το ξενοδοχείο».

Περιγράφοντας τις στιγμές τρόμου, είπε: «Ήταν έξι μικρά παιδιά, τα οποία οι μητέρες τα είχαν στα μπαλκόνια, πνιγμένα στους καπνούς και φώναζαν “βοηθήστε τα παιδιά μας”».

 

 
 
 

 

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και μετά από λίγη ώρα την έθεσαν υπό έλεγχο.

 

Η πυροσβεστική υπηρεσία κατέσβησε την πυρκαγιά και απεγκλώβισε 26 ενοίκους από το ξενοδοχείο με ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Δώδεκα διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ.

Το ξενοδοχείο ήταν γεμάτο οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, ενώ μόλις ξεκίνησε η φωτιά ένα άτομο πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί προτού φτάσει η Πυροσβεστική, ο οποίος αποκαλύφθηκε στην συνέχεια ότι ήταν ο ιδιοκτήτης.

Ο συγκεκριμένος μεταφέρθηκε από γείτονες στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όπου και κατέληξε.