Τετάρτη 03 Ιουλίου 2024 -

Θλίψη στην Άρβη της Κρήτης: Έφυγε κρυφά από το σπίτι, τον έψαχνε εναγωνίως η μητέρα -Πώς συνέβη η τραγωδία με τον 7χρονο που πνίγηκε



Θλίψη στην Άρβη της Κρήτης από την τραγωδία που χτύπησε το χωριό τους από τον χαμό του μικρού Νικόλα.

Ο 7χρονος μαθητής πρώτης δημοτικού έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε στην παραλία της περιοχής.

Πώς έγινε το περιστατικό στην Κρήτη
Οπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, ο μικρός Νικόλας, που βρισκόταν με την μητέρα του στο σπίτι τους, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την παραλία, ήθελε να πάει για κολύμπι. Η μητέρα του αρνήθηκε, όμως ο μικρός διέφυγε της προσοχής της και βρέθηκε στην παραλία να κολυμπήσει παρέα με έναν φίλο του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ενδέχεται το παιδί να είχε φάει το μεσημεριανό του, και γι’ αυτό η μητέρα του να αρνιόταν να τον αφήσει να πάει για μπάνιο.

Όμως ένα από τα πολλά μεγάλα κύματα φαίνεται πως τον παρέσυρε με αποτέλεσμα το άτυχο παιδί να χάσει τις αισθήσεις του.

«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν»
«Το έψαχναν οι γονείς, έφυγε από το σπίτι χωρίς να το καταλάβουν. Το παιδί αυτό αγαπούσε πολύ τη θάλασσα, πήγαινε τακτικά στη θάλασσα. Σήμερα βρέθηκε μόνο του κι όταν το ανακάλυψαν ήταν πλέον αργά», είπε ο Παύλος Μπαριτάκης, δήμαρχος Βιάννου.

Μιλώντας στο Mega o Γιάννης Καρπαθάκης, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Άρβης είπε για τη μητέρα του που το έψαχνε: «Είχε μπει σε ένα γειτονικό σπίτι και έψαχνε το παιδί. Φαινόταν αναστατωμένη. Τη ρώτησαν ‘το βρήκες το παιδί;’. Λέει ‘όχι, δεν το βρήκα ακόμα, έχω φάει τον κόσμο και δεν το έχω βρει’».

Ένας κάτοικος της περιοχής είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός.

«Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε. Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Κρήτη: Εξέπνευσε ο 7χρονος παρά την προσπάθεια να τον επαναφέρουν
Η κλήση στο ΕΚΑΒ πραγματοποιήθηκε στις 13:30, και αναφέρθηκε ότι ένα αγοράκι βρίσκεται μπρούμυτα στο νερό.

Έντρομοι οι κάτοικοι του χωριού έσπευσαν στο σημείο και έδωσαν σκληρή μάχη να το επαναφέρουν με τη συνδρομή γιατρού και απινιδωτή.

Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο και το παιδί διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Συνελήφθη η μητέρα του αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά από εντολή εισαγγελέα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, η μητέρα του άτυχου αγοριού συνελήφθη για Ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας από παράλειψη αλλά αφέθηκε ελεύθερη μετά από εντολή του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:
« Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων ότι ένα 6χρονο αγόρι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από το λιμάνι Άρβης Δήμου Βιάννου Ηρακλείου. Το αγόρι, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων, συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (Ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας από παράλειψη), ενώ αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής».