Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

Το τελευταίο "αντίο" στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - Τα συγκλονιστικά λόγια του Κυριάκου, τα δάκρυα της Ντόρας και η λιποθυμία Κούβελου



Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.Ιερώνυμου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών παρουσία του Προέδρου Της Δημοκρατίας, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής αλλά και απλού κόσμου. 

 Με εμφανή συγκίνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε μιλώντας για το μικρό, αγροτικό νεκροταφείο, στο οποίο επέλεξε να ταφεί. «Σού έφτανε να είσαι με τη Μαρίκα σου…», του είπε.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από Συμπληγάδες, χωρίς ποτέ να του λείψουν οι αντοχές», ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας και τις σημαντικότερες αρετές –παρακαταθήκες του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού

«Να λέμε την αλήθεια. Να μην κολακεύουμε το λαό. Να σεβόμαστε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της, το Κοινοβούλιο. Να επιδιώκουμε την ενότητα, κόντρα στον φθόνο και τη μισαλλοδοξία», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε και μια προσωπική πτυχή, καθώς «πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο, που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά».

«Όπως πάντα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι αφέντης της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του, ας είναι ελαφρύ το χώμα της κρητικής γης που θα τον υποδεχθεί. Καλό σου ταξίδι», είπε, καταλήγοντας, στον επικήδειο του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.


 

Η Ντόρα Μπακογιάννη, ξέσπασε σε λυγμούς, αγκαλιάζοντας τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τον επικήδειο που εκφώνησε κατά τηνεξόδιο ακολουθία του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 

O περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και άλλα εγγόνια του, μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρο με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έξω από την Μητρόπολη Αθηνών.

 

  Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς και τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα.  

Ο κόσμος που εισέρχεται στον ναό στέκεται στην ουρά που έχει σχηματιστεί και αναμένει υπομονετικά να έρθει στιγμή που θα αποχαιρετίσει τον επίτιμο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έφυγε στα 99 του χρόνια πλήρης ημερών.

 

Δίπλα στη σορό, «φρουροί» στέκονται όλη την ώρα, ασάλευτοι, βρακοφόροι της Κρήτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε νωρίς το πρωί πριν τις 07:00 στην Ιερά Μητρόπολη και αποχώρησε λίγο αργότερα. Ωστόσο λίγο πριν τις 11:00 ο κ. Μητσοτάκης επέστρεψε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας έφτασε αποδοκιμαζόμενος  στη Μητρόπολη Αθηνών.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ο Πρωθυπουργός χαιρέτησε θερμά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας του τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πατέρα του.

 

 

 

 Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ απομακρύνθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Αθήνας όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος. 

 

Ο κος Κούβελος παρουσίασε λιποθυμικές τάσεις κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του φέρετρου με τη σορό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έξω από την Μητρόπολη Αθηνών. Ο επιχειρηματίας είναι υπερτασικος και μάλιστα πρόσφατα είχε νοσηλευτεί στο Ωνάσειο με ενοχλήσεις στο στήθος.


 

          Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου, έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου», χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, ενώ έως και την ημέρα της κηδείας του θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών.