Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Συνελήφθη ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης



Συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Ασκληπιείο Βούλας ο εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης των ολλανδικών αρχών για απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση. 

Ο 63χρονος ο οποίος τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός καθώς αγόραζε το ένα μετά το άλλο από τα πολλά περιφερειακά κανάλια και προσπάθησε να μπει δυνατά στον τηλεοπτικό χώρο έπεσε χθες το απόγευμα στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής στους οποίους διαβιβάστηκε το διεθνές ένταλμα από την Ολλανδία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και για το λόγο αυτό ο κ. Καραγιώργης οδηγήθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Με την υπόθεση αυτή ανοίγει ο ασκός του Aιόλου, καθώς ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εμφανιζόταν ως παράγοντας των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα και μάλιστα οι υπουργοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ήταν τακτικοί θαμώνες στις ημερίδες που διοργάνωνε ο συγκεκριμένος κύριος. 

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομά του έχει απασχολήσει αρνητικά την επικαιρότητα και άλλες φορές. 

Είναι ο κύριος που θα έβαζε πριν από χρόνια 18 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΕΚ και τα οποία δεν τα είδε ποτέ κανένας. 

Επίσης, αρκετοί οικονομικοί παράγοντες της ναυτιλίας θα θυμούνται πως στις αρχές της δεκαετίας του '90 ο εν λόγω κύριος είχε βρεθεί στα πρόθυρα της πτώχευσης όταν πήρε φωτιά ένα εκ των δεξαμενόπλοιων που διέθετε. 

Τότε λοιπόν, ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί. Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που είχαν ανοίξει την κάνουλα τροφοδοτώντας τον με αρκετά εκατομμύρια, έκλεισαν απότομα, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και της προσωπικής του.

Παρά τα όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, ο κ. Καραγιώργης ξαναμπήκε στο παιχνίδι της ναυτιλίας (άγνωστο πώς) και κατάφερε να τη... βγάλει καθαρή. 

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στον γάμο του το 2014, ενας εκ των υψηλών προσκεκλημένων ήταν ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.