Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Συνεχόμενοι ρωσικοί βομβαρδισμοί αναγκάζουν τους Ουκρανούς σε υποχωρήσεις



Συνεχίζεται ο ακατάπαυστος βομβαρδσμός από τις ρωσικές δυνάμεις εναντίον στρατηγικών ουκρανικών στόχων σε μεγάλο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας. Η ρωσική Αεροπορία και ο ρωσικός στρατός σφυροκοπούν ανελέητα υυκρανικές θέσεις και συγκροτήματα υψηλής γεωστρατηγικής αξίας, πράγμα που αναγκάζει όσους Ουκρανούς έχουν μείνει ακόμη και προβάλλουν κάποια αντίσταση, να υποχωρούν άτακτα. 

Επιτέλους αν και με καθυστέρηση το Κρεμλίνο θέλει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να τελειώσει αυτόν πόλεμο που του έχουν κυρήξει ουσιαστικά οι ΗΠΑ  διαμέσω ΝΑΤΟ και Ευρωπαικής Ένωσης και όντως ο μόνος τρόπος φαίνεται πως είναι οι μαζικοί στρατιωτικοί βομβαρδισμοί στρατηγικών στόχων, με σκοπό να αποδυναμώσουν την ουκρανική άμυνα αλλά και το ηθικό και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον Ζελένσκι, δηλαδή όλους όσους κρύβονται πίσω από τον Ουκρανό πρόεδρο και τον καθοδηγούν, που δεν είναι άλλοι από τους Αμερικανούς , τους Βρετανούς και γενικότερα τους Ευρωπαίους ηγέτες.

 
Ένας τέτοιος στρατηγικός στόχος υψηλής αξίας είνα η περιοχή του Τσάσιβ Γιαρ. Από εκεί οι ρωσικές δυνάμεις θα προχωρήσουν πρός τις πόλεις Κοσταντινόβκα, Κραματόρσκ και Σλαβιάνσκ.

Η Κοσταντινόβκα δέχθηκε μεγάλη επίθεση από σμήνη drones και πυραύλους, τα οποία χτύπησαν αποθήκες πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων των ουκρανικών δυνάμεων.

Πρόκειται για μία πόλη η οποία πριν τον πόλεμο είχε πληθυσμό 65.000 κατοίκων και αποτελεί τον κύριο στρατιωτικό κόμβο στο κεντρικό Ντόνμπας μετά την πτώση του Μπάκχμουτ.