«Ο πρόωρος θάνατος του Νίκου Τριανταφυλλίδη, στερεί τον χώρο του πολιτισμού από έναν πρωτοπόρο καλλιτέχνη και χαρισματικό άνθρωπο.
Όσοι είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε, θα θυμόμαστε πάντα το πάθος, τη δημιουργικότητα, το όραμά του για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τη μουσική και τον κινηματογράφο, όπου ήταν ολόψυχα αφιερωμένος.
Στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Πολιτισμού με ανακοίνωσή τους εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Νίκου Τριανταφυλλίδη και απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους αγαπημένους του.
«Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης έχασε τη μάχη με την ασθένεια και μας αποχαιρέτησε χτες το απόγευμα σε ηλικία μόλις 50 ετών, έχοντας διαγράψει μια σύντομη αλλά πλούσια διαδρομή. Γιος του Χάρρυ Κλυνν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή, γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο. Σπούδασε κοινωνιολογία και επικοινωνία στο Πάντειο και συνέχισε τις σπουδές του στη Διεθνή Ακαδημία Κινηματογράφου του Λονδίνου» αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας «ωστόσο η ζωή του περιστράφηκε ολόκληρη γύρω από τις δυο μεγάλες του αγάπες, τον κινηματογράφο και τη μουσική, αποφεύγοντας κάθε ακαδημαϊσμό. Γύρισε μια σειρά από ταινίες, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, ιδιαίτερου ύφους και αισθητικής («Momus: Amongst Women Only», «Dogs Licking my Heart», «Ράδιο Μόσχα», «Το παλτό», «No tears», ντοκιμαντέρ για τους Tuxedomoon,«Μαύρο γάλα», «Screamin' Jay Hawkins - I put a spell on me», που πήρε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, «Αισθηματίες», καθώς και την εξαιρετική τηλεοπτική σειρά «Τα στέκια - Ιστορίες αγοραίου πολιτισμού»)» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Μουσικοκριτικός στα πρώτα χρόνια της περί τη μουσική σταδιοδρομίας του, κατόπιν μουσικός παραγωγός· η τελευταία του εκπομπή ήταν η «Αισθηματική αγωγή», που ξεκίνησε από τη συχνότητα του 902 και μεταφέρθηκε αργότερα στον σταθμό «Στο κόκκινο». Κυρίως, όμως, υπήρξε η ψυχή, επί 14 χρόνια, του συναυλιακού χώρου Gagarin, κέντρου της αθηναϊκής μουσικής σκηνής, που φιλοξένησε πολλά και σημαντικά ονόματα της εγχώριας και της διεθνούς σκηνής» προσθέτει το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας «άνθρωπος έντονος και τρυφερός, ρομαντικός και τραχύς, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης άφησε το δικό του στίγμα στα κινηματογραφικά και μουσικά πράγματα, αναδεικνύοντας συχνά κόσμους περιθωριακούς και cult, κρυφές και σκοτεινές πλευρές της πόλης και της αστικής ζωής, μακριά από το mainstream και την εμπορευματοποιημένη κουλτούρα, και υπήρξε μια κεντρική φιγούρα του ελληνικού underground.»