Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σύλληψη 22χρονου για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία από το Ρουβίκωνα



Ένας 22χρονος που είχε προσαχθεί σε δυναμική παρέμβαση του Ρουβίκωνα κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου, συνελήφθη με τις μπογιές στα χέρια, μετά την παρέμβαση ελαιοχρωματισμού της Γαλλικής Πρεσβείας και προξενείου από την αναρχική ομάδα.

Η νέα απρόσκοπτη παρέμβαση του Ρουβίκωνα έγινε και πάλι κάτω από τη μύτη της αστυνομίας σε ένα από τα θεωρητικά καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, παρότι οι στόχοι γαλλικού ενδιαφέροντος επισημαίνονταν στα τελευταία πληροφοριακά αστυνομικά έγγραφα μετά τη συμμετοχή της Γαλλίας στις πολεμικές επιχειρήσεις της Συρίας, για τέτοιου είδους επιθέσεις.

Τα περίπου 15 μέλη του Ρουβίκωνα έδρασαν ανενόχλητα και λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής έφθασαν στην Γαλλική πρεσβεία από την πλευρά της οδού Ακαδημία λίγα μέτρα μακριά από την Βουλή και από τη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν εκεί. Σημειώνεται ότι η Γαλλική Πρεσβεία τον Νοέμβριο του 2016, λίγες ημέρες πριν από την άφιξη του Μπάρακ Ομπάμα στην χώρα μας είχε γίνει στόχος της Επαναστατικής Αυτοάμυνας με χειροβομβίδα που είχε προκαλέσει τον τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού.

Μετά τον βομβαρδισμό της Συρίας είχαν αυξηθεί οι περιπολίες γύρω από την πρεσβεία, χωρίς όμως αποτελεσματική αποτροπή ή συλλήψεις όπως έκανε εμφανές ο Ρουβίκωνας.

Σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα μέλη της αναρχικής ομάδας, αναφέρουν ότι επιτέθηκαν στο κτήριο της πρεσβείας της Γαλλίας, λόγω της συμμετοχής της χώρας στον βομβαρδισμό της Συρίας. Να θυμίσουμε ότι είναι σε εξέλιξη ένορκη διοικητική εξέταση, τον τρόπο αντίδρασης των αστυνομικών όταν πριν 3 εβδομάδες μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στο τουρκικό προξενείο, χρησιμοποιώντας μάλιστα λεωφορεία και για να πάνε και για να φύγουν.