Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 -

Συλλήψεις φυγόποινων και καταζητούμενων σε όλη την Ελλάδα



«Εγκέφαλος» εμπρησμών στο Αγρίνιο και την Κοζάνη ήταν ένας 55χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις! Οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. Ακαρνανίας τον εντόπισαν στο Αγρίνιο, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα για να εκτελεστούν οι ποινές του.

Ο 55χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δυο ετών και εννέα μηνών και χρηματικό πρόστιμο 6.500 ευρώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, ενώ για την ίδια κατηγορία του είχε επιβληθεί και ποινή φυλάκισης δυο ετών και έξι μηνών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Κοζάνης.

Μικροποσότητα ναρκωτικών χαπιών χωρίς την σχετική ιατρική συνταγή είχε πάνω του ένας 47χρονος που συνελήφθη στις Σέρρες από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αλλά διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για κλοπή κατά συναυτουργία και κατοχή, αγορά και αποθήκευση ναρκωτικών, με συνολική ποινή φυλάκισης 31 μηνών.

Δυο καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για κλοπές και ληστείες με συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών εκκρεμούσαν σε βάρος ενός 34χρονου που συνελήφθη σε περιοχή της Πέλλας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Έδεσσας.

Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις αρχές της Γερμανίας για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών εκκρεμούσε σε βάρος ενός 29χρονου Αλβανού που συνελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή της Φλώρινας από άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Μια καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας εκκρεμούσε σε βάρος ενός 54χρονου που συνελήφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής από αστυνομικούς του τμήματος Νέων Μουδανιών.