Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Στον εισαγγελέα ο Παπαδημητρίου: "Οποιαδήποτε Σοφία και οποιοδήποτε αγόρι να βγουν να μιλήσουν"



Στον εισαγγελέα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (25/1) ο Γιάννης Παπαδημητρίου, πρώην μελος της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου μαζί με τον δικηγόρο του Ανδρέα Μήτσαινα, όπως αναφέρει το News247.
Ο κ. Παπαδημητρίου, που παραιτήθηκε από το Δ. Σ. της Ομοσπονδίας, αμέσως μετά την ανακοίνωση που μιλούσε για "δυσάρεστο περιστατικό" έφτασε στον εισαγγελέα και πριν ξεκινήσει την κατάθεση του, δήλωσε:

"Πρέπει να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστικη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας που μιλάει απλώς για" δυσάρεστο περιστατικό". Οποιαδήποτε Σοφία, οποιοσδήποτε άνδρας ή αγόρι έχει υποστεί κάτι τέτοιο, πρέπει να βγει να το δηλώσει.
Να λάμψει η αλήθεια γιατί όλος ο ελληνικός αθλητισμός συγκλονίζεται. Πρέπει όλοι οι θεσμικοί παράγοντες να σταθούν δίπλα στον αθλητή και την αθλήτρια. Γιατί ο αθλητής και η αθλήτρια είναι η βάση του αθλητισμού".

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Γιάννη Παπαδημητρίου, Ανδρέας Μήτσαινας, τόνισε: "Ήρθαμε να εισφερουμε κι εμείς όσα γνωρίζουμε σχετικά με το αδίκημα που διερευνά ο εισαγγελέας. Είναι ένα ατιμωτικο αδίκημα, προσβολής της γεννετήσιας ελευθερίας.

Έχουμε την πεποίθηση ότι μετα την προκαταρκτική θα βρεθούν ένοχοι ή ένοχος και θα υπάρξει μια εξυγίανση στα πλαίσια όλων των αθλημάτων που έχουν να κάνουν με τέτοια ατιμωτικά αδικήματα.

Έχω την αίσθηση ότι ο κύριος Παπαδημητρίου και με την παρουσία του εδώ, υποδηλώνει ότι κάνει ένα νέο ξεκίνημα, στο οποίο ο αθλητισμός θα κινηθεί σε νέα επίπεδα".