Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

«Σταυροδρόμι λαθρεμπόρων» το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης- Συλλήψεις



Σε «σταυροδρόμι των λαθρεμπόρων» προσπάθησαν να μετατρέψουν το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης στη Νυμφαία Ροδόπης Έλληνες και αλλοδαποί που έρχονταν από τη Βουλγαρία.

Ανδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 41 χρόνων που πέρασαν τα σύνορα με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους και, όταν υποβλήθηκαν σε έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 108 συσκευασίες με ζωικά φάρμακα, για τα οποία δεν υπάρχει έγκριση από την αρμόδια αρχή. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ τα φάρμακα και το όχημά τους κατασχέθηκαν.

Το ίδιο συνέβη λίγες ώρες αργότερα με έναν 42χρονο Βούλγαρο που οι αστυνομικοί εντόπισαν να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και του έκαναν έλεγχο, από τον οποίο βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος 89 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών για τις οποίες δεν είχε καταβάλει τους αντίστοιχους φόρους και δασμούς κι έτσι κατασχέθηκαν.

Στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης οδηγήθηκε και μια 29χρονη Βουλγάρα που μπήκε στη χώρα με το Ι.Χ. αυτοκίνητό της, έχοντας κρυμμένη στο εσωτερικό του μία νάιλον συσκευασία με αδασμολόγητο καπνό βάρους δυο κιλών, ο οποίος κατασχέθηκε.