Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Σεισμοί στην Ηλεία: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»



«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε αν ήταν ο κύριος σεισμός. Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της Ηλείας, καθότι οι υποδομές είναι καλές.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και το παρακολουθούμε», δήλωσε ο κ. Λέκκας, σχετικά με τον σεισμική ακολουθία που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στο νομό, σημειώνοντας ότι το χαμηλό εστιακό βάθος (6,4 χιλιόμετρα) συνετέλεσε στο να δημιουργηθεί η εντύπωση στους κατοίκους ότι πρόκειται για σεισμό μεγαλύτερου μεγέθους.

Στο μεταξύ, σε κινητοποίηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πύργου, με οχήματα της να κάνουν ήδη περιπολίες, δίνοντας προτεραιότητα στα παλιά κτίρια της πόλης.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, αυτός ο νέος σεισμός είχε μέγεθος 4,8 ρίχτερ και έγινε στις 19:57.

Το επίκεντρο ήταν 15 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της κοινότητας Καρδαμάς, της Αμαλιάδας ενώ το εστιακό βάθος ήταν 28,1 χιλιόμετρα.

Λίγο νωρίτερα, είχε γίνει στην ίδια περιοχή ακόμη μία σεισμική δόνηση, της τάξεως των 3,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ενώ νωρίτερα:

Ισχυρή σεισμική δόνηση κοντά στον Πύργο έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου το απόγευμα της Δευτέρα. Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ήταν 3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ήταν 4,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χλμ δυτικά του Πύργου, ενώ το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν στα 5 χλμ.