Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Σαρωτικές πλημμύρες στο Άργος – Εκκενώνεται η Νέα Κίος, ένας αγνοούμενος (εικόνες)



Ο ποταμός Ξεριά στο Άργος υπερχείλισε δημιουργώντας πολύ σημαντικά προβλήματα στους κατοίκους.

Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει συνεχώς ανθρώπους από τα σπίτια τους και η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην είσοδο του Άργους από το Ναύπλιο στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

Ο αντιδήμαρχος του Άργους μίλησε στο newsit και αναφέρει ήδη εχουν αρχίσει να εκκενώνονται χωριά της πόλης και περιοχές στη Νέα Κίο ενώ η περιοχή όπως λέει είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Λίγο μετά τις 18.00 ξεκίνησε έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους, παρουσία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η νύχτα αναμένεται δύσκολη και ήδη όλος ο μηχανισμός βρίσκεται στους δρόμους.

Οι εικόνες από τις πλημμύρες είναι αποκαλυπτικές. Ορμητικός χείμαρρος παρασύρει τα πάντα.

Ακόμα και αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην πορεία του όπως αυτό που βλέπουμε στο επόμενο βίντεο.

Τα ορμητικά νερά από το ποτάμι έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους στο ύψος του ΟΣΕ και ξεχύνονται προς το κέντρο της πόλης. Η Ινάχου και η Καρπετοπούλου έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα φρεάτια να μην μπορούν να δεχθούν το όγκο των νερών.

Εκκένωση σπιτιών στη Νέα Κίο

Η Πάνιτσα πλημμύρισε και τα νερά ξεχύθηκαν στην παραθαλάσσια Νέα Κίο. Αστυνομική δύναμη από Άργος και Ναύπλιο εκκενώνει σπίτια. 

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται επί ποδός όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Άργους Μυκηνών αλλά και ο Δήμαρχος που συντονίζουν τις ενέργειες.

Πολλά είναι και τα πλημμυρισμένα υπόγεια και σπίτια στους γύρω δρόμους με την πυροσβεστική αυτη την στιγμή να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανθρώπινες ζωές.