Ράλλειος, το μοναδικό αμιγές σχολείο (μόνο κορίτσια) της Ελλάδας, ένα σχολείο κόσμημα για τον Πειραιά για περισσότερα από 162 χρόνια, που διώχθηκε επί δικτατορίας και απεκαταστάθη πριν από ελάχιστα χρόνια, παραδίδει μαθήματα στην τοπική κοινωνία διαχρονικά.
Η Ράλλειος την τελευταία δεκαετία παραδίδει μαθήματα πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, συγκεκριμένα μαθήματα φιλοζωίας με κορυφαία πράξη της την υιοθεσία ενός σκύλου που ο πρώην «κηδεμόνας» του απειλούσε να πετάξει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.
Το σχολείο διαθέτει φιλοζωική ομάδα η οποία είναι ιδιαίτερα ενεργή με δεκάδες κορίτσια να ευαισθητοποιούνται, να ταϊζουν αδέσποτα ζώα, να ενισχύουν με κάθε τρόπο φιλοζωικές δράσεις σε μία χώρα με καθημερινές και φρικτές κακοποιήσεις ζώων και με την πολιτεία σε ρόλο θεατή.
Σε κάθε τους βήμα για να ανακαλύψουν ότι η φιλοζωία δεν είναι χόμπι ή πολυτέλεια αλλά ζήτημα πολιτισμού βρίσκεται πάντα ως καθηγητής πληροφορικής του σχολείου Νίκος Αρφανάκος. Ο κ. Αρφανάκος, εξαιρετικά φιλόζωος και ο ίδιος, ως επικεφαλής καθηγητής της φιλοζωικής ομάδας του σχολείου δεν μαθαίνει στα κορίτσια μόνο το word αλλά και το πως να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.
Πριν από δύο έτη μία μαθήτρια του σχολείου ειδοποίησε τον κ. Αρφανάκο ότι ο γείτονάς της ήθελε να πετάξει το σκυλί του στο λιμάνι του Πειραιά γιατί… δεν κυνηγούσε.
Είναι γνωστή η ιστορία με τη συντριπτική πλειοψηφία κυνηγών που μόλις τα κυνηγόσκυλά τους «χαλάσουν» τα εγκαταλείπουν, αφού για εκείνους αποτελούν εργαλεία. Αυτή θα ήταν η τύχη και του συγκεκριμένου σκυλιού που χάρη σε μία αλυσίδα καθηγητών και μαθητριών σώθηκε. Και όχι απλώς σώθηκε αλλά πλέον αποτελεί μέλος του σχολείου.
Η Ραλλού, όπως ονομάστηκε, είναι η καλύτερη μαθήτρια του σχολείου με δικό της σπιτάκι, περιφραγμένο κήπο, μπλουζάκια, άπειρα χάδια, φιλιά και αγκαλιές. Τα Σάββατα την φροντίζουν ο κ. Αρφανάκος με δύο μαθήτριες του σχολείου, την Ευαγγελία Γούλα και τη Σοφία Σταματάκου. Τις Κυριακές μία εκ των φιλολόγων του σχολείου, η κ. Κατερίνα Αραθύμου.
Το σπιτάκι της το έφτιαξε ο καθηγητής Τεχνολογίας, κ. Γιάννης Τούρλος, ενώ ο κατεσκευαστής του κτηρίου κ. Κοκκίνης φρόντισε για την περίφραξη του κήπου. Όλα τα παιδιά μαθαίνουν να αγαπάνε τη Ραλλού σαν δικό τους σκύλο, να ζουν μαζί της και να τη σέβονται. Τη βγάζουν βόλτες, κάνει ενίοτε μάθημα εντός των αιθουσών διδασκαλίας, είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη, τσιπαρισμένη, αποπαρασιτωμένη και υγιέστατη.
Κάποιοι πολύ λίγοι προσπάθησαν να πείσουν ότι η υιοθεσία της είναι παράνομη, όμως ευτυχώς ο νόμος είναι με το μέρος του σχολείου. Μακάρι κάθε σχολείο στην Ελλάδα να άνοιγε την αυλή του και κυρίως την ψυχή του για ένα αδέσποτο σκυλάκι. Και ένα σκυλάκι θα έβρισκε αγάπη και πολλά παιδάκια θα έπαιρναν αγάπη και παιδεία.
Πηγή: marketnews.gr