Πρώτος μεταξύ 177 υποψηφιοτήτων, αναδείχθηκε στην πρώτη φάση της ψηφοφορίας γιατρών, υγειονομικών, αλλά και κοινού, στο διαγωνισμό Ιατρικής Καινοτομίας (American Medical AssociationInnovation Challenge), ο ΄Ελληνας καρδιοχειρουργός - παιδοκαρδιοχειρουργός δρ Γιώργος Σαρρής (διευθυντής του "Αθηναϊκού Καρδιοχειρουργικού και Παιδοκαρδιοχειρουργικού Ινστιτούτου" και διευθυντής της παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του "Ιασώ"), με το πρόγραμμα της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης της Καρδιάς στις συγγενείς καρδιοπάθειες.
Το “heart print project” του κ. Σαρρή, είναι μια επαναστατική τεχνική στην προεγχειρητική διάγνωση, για επεμβάσεις καρδιάς, καθώς αποτυπώνονται σε τρισδιάστατο μοντέλο καρδιάς, τα ακριβή διαγνωστικά δεδομένα.
Στις 24 Μαϊου ολοκληρώνεται και η φάση της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Ειδικών κριτών του φορέα “American Medical Association Innovation Challenge”.
Ο ΄Ελληνας καρδιοχειρουργός πρωτοστατεί διεθνώς εφαρμόζοντας ήδη την προεγχειρητική διάγνωση, κρυφών, σοβαρών προβλημάτων της καρδιάς, φτιάχνοντας ένα πιστό τρισδιάστατο μοντέλο της καρδιάς του ασθενούς. Εισάγει σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, τα πραγματικά απεικονιστικά δεδομένα από καρδιακό καθετηριασμό, μαγνητικές τομογραφίες και τρισδιάστατο υπερηχογράφημα.
Στη συνέχεια, μελετά και εντοπίζει, τόσο στο περίβλημα, αλλά κυρίως στο εσωτερικό της καρδιάς, τις ανατομικές λεπτομέρειες και σημεία, που χρειάζονται χειρουργική αποκατάσταση.
Ο κ. Σαρρής είναι γνωστός στη διεθνή καρδιοχειρουργική κοινότητα, τόσο από άλλες επιστημονικές εργασίες του, αλλά και από τη θητεία του ως καθηγητής καρδιοχειρουργικής παίδων και συγγενών καρδιοπαθειών στο Κλήβελαντ των ΗΠΑ, με σειρά ειδικεύσεων στο Χάρβαρντ, στο Στάνφορντ κ.ά., μεταξύ των οποίων και στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς ως συνεργάτης του "πατέρα των μεταμοσχεύσεων καρδιάς" Νόρμαν Σάμγουέι και σήμερα γενικός γραμματέας, αλλά και πρόεδρος Επιτροπής Κλινικής ΄Ερευνας, της "ECHSA" της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδοκαρδιοχειρουργικής.
Από το 1997, που ήρθε στην Ελλάδα, οργάνωσε εξ αρχής παιδοκαρδιοχειρουργικά τμήματα στο "Ωνάσειο", το 2007 στο "Μητέρα" και το 2013 στο "Ιασώ", έχοντας ως τώρα χειρουργήσει περίπου 8.000 περιστατικά, ακόμα και των πιο δύσκολων καρδιοπαθειών, σε ασθενείς όλων των ηλικιών και κυρίως σε παιδιά.