Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

«Περίεργη» ανακοίνωση από Ε.Τατάρ λίγες ώρες πριν την δήλωση Χ.Συλιανίδη για «μισή τουρκική Κύπρο»



Μία δήλωση που δημιουργεί υποψίες έγινε από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ λίγες ώρες πριν την πρωτοφανή παρέμβαση του υπουργού ναυτιλίας Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, είπε ότι «ήδη η μισή Κύπρος είναι τουρκική»!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Αλίγεφ (ο Αζέρος πρόεδρος) δήλωσε ότι θα με υποδεχθεί ως πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στη Σούσα τον Ιούλιο. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω»

Αυτό ισχυρίστηκε εχθές το απόγευμα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, κατά την επιμνημόσυνη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα για τον αποθανόντα σφαγέα των Ελληνοκυπρίων το 1974 Ραούφ Ντενκτάς.

Το Αζερμπαϊτζάν προτίθεται λοιπόν να αναγνωρίσει «τουρκική» Κύπρο, την ώρα που Έλληνας υπουργός μας ανακοινώνει ότι «η μισή Κύπρος ήδη έγινε τουρκική».

Είναι νοσηρό να σκεφτεί κάποιος, ότι αυτό μπορεί να μην ήταν τυχαίο; Επίσης, τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση απέναντι στο Αζερμπαϊτζάν εάν προβεί ο πρόεδρός του σε μία τέτοια ενέργεια;