Σάββατο 07 Σεπτεμβρίου 2024 -

Παθητική επιτήρηση για την πανώλη από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες στην Ηλεία



Με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Ανδρέα Φίλια και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και η οποία αφορούσε τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται εντός της Περιφέρειας για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, κρούσματα της οποίας έχουν εμφανιστεί τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές των Τρικάλων και Λάρισας, μίλησε η υπεύθυνη Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ηλείας Μπέκυ Σπυροπούλου(φωτό).

Ειδικότερα όπως είπε στην  Ηλεία  γίνεται παθητική επιτήρηση και όλες οι κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι σε εγρήγορση για να ελέγχουν τα ζώα που μπαίνουν στο Νομό από άλλες περιοχές. Η  έγκαιρη ενημέρωση, η άμεση διάγνωση και η ενεργοποίηση του μηχανισμού, αποτελούν τα «κλειδιά» για τη γρήγορη αντιμετώπιση και εξάλειψη της νόσου.

Σημείωσε ακόμα  πως οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιοχής θα ελέγχουν τις αφίξεις ζώων από τη Ρουμανία με κλινικό έλεγχο των ζώων προέλευσης Ρουμανίας και στον τόπο προορισμού τα ζώα θα παραμένουν για 21 ημέρες μέχρι την επόμενη μετακίνησή τους.