Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 -

ΠΑΣΟΚ: Πότε ανακοινώνει την υποψηφιότητά της η Διαμαντοπούλου - Ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις ο Γερουλάνος



Φουντώνει μέρα με την ημέρα η προεκλογική μάχη των υποψήφιων αρχηγών. Οι 7 διεκδικητές έχουν ριχτεί για τα καλά στον αγώνα συλλογής των απαραίτητων υπογραφών τις οποίες καθένας χρειάζεται για να μέρος στη διαδικασία εκλογής προέδρου του κινήματος.

Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος έχουν ήδη ανοίξει πλατφόρμα δήλωσης υποστήριξης της υποψηφιότητάς τους, οργώνοντας παράλληλα την περιφέρεια. Τα χνάρια τους ακολουθεί και η Μιλένα Αποστολάκη. Την ίδια στιγμή άνοιγμα στη βάση του κόμματος κάνουν οι Γιαννακοπούλου, Κατρίνης και Κανελλάκης.

Ωστόσο όπως όλα δείχνουν ο κατάλογος των υποψηφίων για την προεδρία του κινήματος παραμένει …ανοιχτός. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις κινήσεις της Άννας Διαμαντοπούλου καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη και όχι μόνο εκτιμούν ότι μετά την ανακοίνωση υποψηφιότητας την ερχόμενη Τρίτη δημιουργούνται νέα δεδομένα στην κούρσα της διαδοχής.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η υποψηφιότητα της πρώην Ευρωπαίας επιτρόπου η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί σε κάποια μέτρηση, θα αλλάξει άρδην τους συσχετισμούς.

Στο στρατόπεδο του Παύλου Γερουλάνου βλέπουν τη μάχη για την ηγεσία να εξελίσσεται σε υπόθεση για τρει. Βάσει των μέχρι τώρα δημοσκοπήσεων η θέση του κ. Γερουλάνου με τις μεγάλες συμπάθειες στον παραδοσιακό κόσμο του ΠΑΣΟΚ συνεχώς βελτιώνεται. Η κινητικότητα πάντως των υποψηφίων το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταθεί, καθώς θα αναζητούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη, κατά βάση τη στήριξη στελεχών του κομματικού μηχανισμού και της πασοκικής βάσης.

Στήριξή στον Παύλο Γερουλάνο παρέχει ο Νίκος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι συγκεντρώνει όλα τα αναγκαία χαρακτηριστικά και επιπλέον δεν είναι αντιπαπανδρεϊκός. 

Παράλληλα στο πλευρό Ανδρουλάκη βρίσκονται πρόσωπα που αναδείχθηκαν από τον ίδιο.  
Ωστόσο μέχρι τον Οκτώβριο ο δρόμος είναι μακρύς και όπως φαίνεται θα έχουμε υπάρξουν αλλαγές και μετατοπίσεις.