Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Παπαχριστόπουλος:Δεν ήθελα να διαλύσω εγώ τους ΑΝΕΛ



Τη δική του εξήγηση για τον λόγο που αποφάσισε να μεταθέσει την παραίτησή του, δίνοντας παράταση ζωής στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, έδωσε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωνε πως θα παραιτηθεί αμέσως μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά αποφάσισε να καθυστερήσει αυτή την κίνησή του.

«Ακουσα την κραυγή αγωνίας του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, ότι έχει μεθοδεύσει ο κ. Βούτσης το διαμελισμό του κόμματος των ΑΝΕΛ. Δεν σας κρύβω ότι ούτε εγώ ήξερα τον κανονισμό. Κι όταν είδα ότι ο Αριστείδης Φωκάς προσχώρησε στους ΑΝΕΛ χάρηκα, γιατί δεν ήθελα να είμαι εγώ η αιτία, ένα κόμμα με το οποίο πολιτεύτηκα, πήρα την έδρα μου κτλ. (σ.σ. να διαλυθεί)», δήλωσε ο κ. Παπαχριστόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS.

«Κι ενώ είχα έτοιμη την παραίτησή μου, όταν άκουσα αυτό από τον Πάνο Καμμένο, σκέφτηκα ότι δεν θέλω να είμαι εγώ, που θα διαλύσω την κοινοβουλευτική ομάδα. Έδωσα μία υπόσχεση στον εαυτό μου, σε κανένα άλλον, να παρατείνω μέχρι να βρει κάποια λύση, υπάρχουν 2-3 βουλευτές, γιατί αν δεν είσαι βουλευτής που να προέρχεσαι από το συγκεκριμένο κόμμα δεν «πιάνεται» η πεντάδα. Ετσι λέει ο κανονισμός, δεν το ήξερα. Για 4-5 μέρες, δεν χάθηκε ο κόσμος», δήλωσε ακόμη και συμπλήρωσε πως είτε βρει τελικά ο κ. Καμμένος τη λύση με την κοινοβουλευτική ομάδα, είτε όχι, εκείνος θα παραδώσει την έδρα του.