Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ούτε ένα μέλος της εφορευτικής στο τμήμα που ψηφίζει ο Τσίπρας - Προβλήματα σε όλη την χώρα



Ούτε ένα από τα οκτώ μέλη εφορευτικής επιτροπής, που προβλέπονται κανονικά, δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής σε ένα από τα δύο εκλογικά τμήματα, στο οποίο θα ψηφίσει σε περίπου σε μία ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ψηφίζει στο 172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη, και θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές στο εκλογικό τμήμα 719Α.

Εάν δεν αλλάξει κάτι στην επόμενη ώρα, όταν φτάσει στο εκλογικό τμήμα ο πρωθυπουργός θα βρει μόνο τη δικαστική αντιπρόσωπο με τους δύο γραμματείς της και έναν εκπρόσωπο συνδυασμού.

Ωστόσο, πολλά μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν εμφανίστηκαν στα εκλογικά τμήματα που έχουν οριστεί.

Μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να ειδοποιήσουν, χωρίς να προσκομίσουν δηλαδή κάποιο χαρτί που να υποδηλώνει αντικειμενικό κώλυμα.

Αυτό σημαίνει πως δεκάδες εκλογικά τμήματα ανά την χώρα έχουν μείνει χωρίς εφορευτική επιτροπή, πράγμα που θα δυσκολέψει πολύ την κατάσταση όταν η ροή των ψηφοφόρων αυξηθεί.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 5 τμήματα στην Πάτρα χωρίς κανένα μέλος εφορευτικής, 15 στην Κηφισιά, 2 στην Θεσσαλονίκη, ενώ σε πολλά τμήματα υπάρχει μόνο ένα μέλος.

Εντούτοις, η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά.