Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ΟΣΕ για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στο ΣΚΑ: «Λειτούργησε η τηλεδιοίκηση»



Ο ΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με το περιστατικό που έγινε στις 23 Δεκεμβρίου 2023, με παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ).

 

Σύμφωνα με τον ΟΣΕ, «σχετικά με το συμβάν της 23ης Δεκεμβρίου 2023, επισημαίνεται ότι το σύστημα της τηλεδιοίκησης λειτούργησε και υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση σε επιχειρησιακό επίπεδο προς αποφυγή ατυχήματος».

«Το συμβάν έγινε στην περιοχή του δυτικού ΣΚΑ, στο σημείο όπου η γραμμή του Προαστιακού από το Κιάτο συγκλίνει με τη γραμμή καθόδου του σιδηροδρομικού άξονα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Τα τρένα, προτού ακινητοποιηθούν, κινούνταν σε συγκλίνουσες γραμμές και όχι μετωπικά, μετά από παραβίαση ερυθρού σηματοδότη», προσθέτει ο ΟΣΕ.

Ο ΟΣΕ ενημέρωσε τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) για να υπάρξει πόρισμα, τόσο από την πλευρά του όσο και από την πλευρά της Hellenic Train, όπως προβλέπεται, προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα συμβάντα στο μέλλον, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Οργανισμός καταλήγει λέγοντας ότι έχει ήδη κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τη σύνταξη του σχετικού πορίσματος.