Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ολυμπιακή Φλόγα στην Ακρόπολη - Μαγευτικές εικόνες



 

Στους δρόμους της Αθήνας ταξίδεψε η Ολυμπιακή Φλόγα που έφτασε στην Ακρόπολη χθες.

Ο Ολυμπιονίκης Περικλής Ιακωβάκης ήταν εκείνος που άναψε τη φλόγα στον βωμό της Ακρόπολης, έχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από τον πρωταθλητή της κολύμβησης Ανδρέα Βαζαίο.

«Κατά τη διάρκεια μιας ανάπαυλας από τη βραδινή βροχή αργά χθες το βράδυ, ο Έλληνας πρωταθλητής των 400 μ. Με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης άναψε έναν βωμό μπροστά από τον ηλικίας 2.500 ετών ναό του Παρθενώνα, στην ακρόπολη που δεσπόζει στον ορίζοντα της Αθήνας και αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό αξιοθέατο της Ελλάδας», σημειώνει το Associated Press, το οποίο δημοσιεύει μαγευτικές φωτογραφίες της φλόγας στον Ιερό Βράχο.

Η φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους αξιωματούχους την ερχόμενη Παρασκευή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, εκεί όπου διεξήχθησαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. Στη συνέχεια, στο λιμάνι του Πειραιά, θα επιβιβαστεί στο Belem, ένα γαλλικό ιστιοφόρο που κατασκευάστηκε το 1896, για να μεταφερθεί στη Γαλλία.

Η φλόγα αναμένεται να φθάσει στη Μασσαλία, το λιμάνι της νότιας Γαλλίας, στις 8 Μαΐου και θα ταξιδέψει στη Γαλλία στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου στο Παρίσι.