Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση στον Αλέξη Γεωργούλη για τις Ευρωεκλογές



Σε πασαρέλα διασήμων εξελίσσεται η τελευταία φουρνιά υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς φαίνεται πως θέση στη λίστα θα έχει και ο πολύ γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, καθώς και άλλοι ηθοποιοί.

Ακούγεται, για παράδειγμα, και το όνομα της Μαριάννας Τουμασάτου. Εκτός όμως από την πασαρέλα διασημοτήτων, ο Αλέξης Τσίπρας αναζητά και όνομα υπουργού που θα στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο, ώστε να του δώσει βαρύτητα.

Η τελευταία ομάδα υποψηφίων ευρωβουλευτών αναμένεται να ανακοινωθεί -εκτός απροόπτου- σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποφασιστεί ποιος υπουργός θα αποστρατευθεί, με τη μετακόμισή του στις Βρυξέλλες. Ενώ θα επικυρωθεί η επιλογή ηθοποιών και διασημοτήτων -όπως ο Αλέξης Γεωργούλης- που θα ενισχύσουν την λίστα.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει απροθυμία να μετάσχουν στο ευρωψηφοδέλτιο τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ούτως ή άλλως η αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών κρίνεται προβληματική, όσο και η Εφη Αχτσιόγλου, παρά το πρέσινγκ που της έγινε από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Εχει ακουστεί και το όνομα του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη και αυτό του νυν υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου, χωρίς ακόμα να είναι σαφές ποια θα είναι η τύχη των προτάσεων αυτών, αφού το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο πρωθυπουργός και η λίστα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.