Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Καμμένος για την γιορτή των ένοπλων δυνάμεων



«Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός και η Εκκλησία είναι μαζί, τότε ένα έθνος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δήλωσή του μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των Εισοδίων της Θεοτόκου.

«Εύχομαι η Υπέρμαχος Στρατηγός να είναι πάντα δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις και στις οικογένειες των στελεχών μας, που είναι το κύριο οπλικό σύστημα της χώρας, προκειμένου να διαφυλάττουν την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα και παράλληλα να συνεχίζουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Σε δύσκολες στιγμές, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι παρούσες σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, προσφέροντας με το δυναμικό τους ό,τι καλύτερο μπορούν για την κοινωνία και εισπράττουν τη στήριξη του ελληνικού λαού. Όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός και η Εκκλησία είναι μαζί, τότε ένα έθνος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα» κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8:00 με την επίσημη έπαρση εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου εξελίχθηκαν μουσικά δρώμενα από τις στρατιωτικές μπάντες στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον πεζόδρομο της οδού Ερμού και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 17:11 με την επίσημη υποστολή εθνικής σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.