Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Ο χιονιάς μπορεί να γίνει αιτία γι αύξηση κρουσμάτων



Η κακοκαιρία που έρχεται θα αναγκάσει πολύ κόσμο να κλειστεί υποχρεωτικά στο σπίτι του και να βρεθεί πιο κοντά με τα μέλη της οικογένειάς του. Αυτό ίσως αυξήσει τα κρούσματα αν δεν είμαστε προσεκτικοί και αυτό είναι κάτι που τονίζουν οι επιστήμονες.

 Στην κακοκαιρία Μήδεια μάλιστα αναφέρθηκε και   η κα Παπαευαγγέλου κρούωντας  τον κώδωνα του κινδύνου: «Ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος, τις επόμενες ημέρες θα κλειστούμε μέσα κι αυτό θα αυξήσει τα κρούσματα. Δε χρειάζεται ούτε τρόμος ούτε εφησυχασμός. Προσοχή στην ενδοοικογενειακή μετάδοση ειδικά αυτές τις πρώτες μέρες που θα χρειαστεί να μείνουμε σπίτι», τόνισε και συμπλήρωσε ότι «κολλάμε από συγγενείς και φίλους πιο συχνά από τον κακό ξένο», καταλήγοντας «να προσέχουμε ποιους βάζουμε στο σπίτι μας».

 Εξάλλου, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι μπαίνουν στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου -σε αυστηρό lockdown δηλαδή - η περιφέρεια Αχαΐας (μέχρι τώρα ήταν μόνο η πόλη της Πάτρας) και η Εύβοια, πλην της νήσου Σκύρου.

 Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, ο Δήμος Θήρας και ο Δήμος Μυκόνου.

 Στις περιοχές αυτές είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν διά ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής). Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους δήμους Μυκόνου και Θήρας, που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.