Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 -

Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα, προδίδει την προσγείωση στην ωμή πραγματικότητα!


Οι καθιερωμένες συνεντεύξεις τύπου των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, παραδοσιακά έχουν ενδιαφέρον, κυρίως γιατί οι πρωθυπουργοί αλλά και οι… υποψήφιοι εθνοσωτήρες, εξαπολύουν δισεκατομμύρια ευρώ και υποσχέσεις!
 
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Περιττό να αναφερθώ βέβαια στο τι γίνεται στη συνέχεια, αυτά είναι γνωστά, χιλιογραμμένα και βαρετά.
 
Τέτοιου είδους ομιλίες είναι για να πείθουν μόνο τα κομματικά ακροατήρια, γιατί κάθε νοήμων άνθρωπος τούτης της έρμης χώρας, προφανώς και έχει αντιληφθεί ότι κάνουμε εκλογές πια, για να επιλέξουμε τον καλύτερο διαχειριστή και όχι τον άνθρωπο εκείνο που θα μας εμπνεύσει να αναπνεύσουμε και πάλι.
 
Η φετινή ομιλία του Πρωθυπουργού όμως στη ΔΕΘ, είχε μια ιδιαιτερότητα.
 
Έγινε αμέσως μετά τον περιβόητο διαγωνισμό για τα κανάλια και το ενδεχόμενο «μαύρου» σε πολλά από τα υπάρχοντα.
 
Συγχωρέστε με, αλλά αρνούμαι να πιστέψω ακόμη και να δεχτώ, πως θα υπάρξει κυβέρνηση σ αυτό τον τόπο, πολύ δε περισσότερο με το λεγόμενο αριστερό(;) πρόσημο που θα στείλει στην ανεργία πάνω από 2000 εργαζόμενους!
 
Ο πρωθυπουργός λοιπόν γνώριζε πως ανάμεσα στους δημοσιογράφους  που θα του έθεταν τις ερωτήσεις, θα ήταν και … υποψήφιοι απολυμένοι.
 
Και σίγουρα, οι επικοινωνιολόγοι του δεν τον συμβούλεψαν σωστά.
 
Ο εκνευρισμός του στις ερωτήσεις της Ευαγγελίας Τσικρίκα του Άλφα και της Ειρήνης Σαββοπούλου του Σταρ, ήταν έκδηλος.
 
Δεν είναι σωστό δε, για έναν πρωθυπουργό μιας χώρας, που υποτίθεται ότι βρίσκεται λόγω της ιδεολογίας του κοντά στον πολίτη και όχι μακριά από αυτόν, να έχει σχεδόν επιθετική συμπεριφορά –μη με διακόπτετε όταν μιλάω- αλλά και να ομολογεί κυνικά πως κανείς σας δεν έκλαψε για την ΕΡΤ!!!
Άραγε όταν υπήρχε μαύρο στην ΕΡΤ σε ποια κανάλια έβγαιναν να καταγγείλουν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι βουλευτές του τότε;;;
Να θυμίσουμε, πως αυτά τα κανάλια που τώρα κατηγορούνται για διαπλοκή, μετέδιδαν τις εικόνες βουλευτών στα κάγκελα του ραδιομεγάρου και την παρουσία του ίδιου του κυρίου Τσίπρα στις συναυλίες συμπαράστασης.
 
Αλλά κι έτσι να μη γινόταν, δεν  μπορεί ένας πρωθυπουργός μιας χώρας να εκνευρίζεται με δημοσιογραφικές ερωτήσεις πρώτον και να μην δίνει πειστικές απαντήσεις για το τι θα γίνει με τους άνεργους που έρχονται δεύτερον.
Και είναι αυτός ο εκνευρισμός που προδίδει, πως ο κος Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, δείχνουν να προσγειώνονται σιγά σιγά στην πραγματικότητα.
 
Που δεν είναι άλλη από τα προβλήματα της κοινωνίας.
 
Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στα κανάλια. Σήμερα είναι αυτοί. Αύριο θα είναι οι αγρότες, μεθαύριο οι συνταξιούχοι, αντιμεθαύριο κάποια άλλη κοινωνική ομάδα κοκ.
 
Η φθορά που έχει ξεκινήσει για κάθε κυβέρνηση που καλείται να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, θα μεγαλώνει. Κι όσο συμβαίνει αυτό , ο εκνευρισμός θα  αυξάνεται και οι εξελίξεις θα έρθουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
 
Το αποτέλεσμα θα το δούμε στην πορεία.
 
Το τώρα όμως, επιβάλλει λύσεις, που απ ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν έχει ούτε πρόχειρες, ούτε σχεδιασμένες!
Πηγή κειμένου: 

portcity